Spectacol internațional de dans contemporan, la Teatrul German de Stat Timișoara

0

Teatrul German de Stat Timișoara are plăcerea de a vă invita vineri, 15 iunie, 2018, începând cu ora 19.30, la un spectacol inedit de dans contemporan-Triple Bill. Evenimentul reprezintă o colaborare între compania de dans Unfold Motion și Teatrul German.

Triple Bill include trei spectacole, recomandate pentru toate categoriile de vârstă: Unfold Motion (Timișoara) prezintă Planet Dance – un spectacol de dans contemporan despre dansul care trebuie dansat si nu analizat; Project Action Potential (Marea Britanie) vine cu spectacolul Kokoro – o concentrare a muncii creative, elaborată de tineri artiști talentați, ce surprinde esența ființei umane, iar Moveo Dance Company (Malta) pune în scenă Trust me – un performance de dans contemporan a cărui esență o reprezintă testarea limitelor echilibrului și a încrederii.

Unfold Motion este singura companie de dans contemporan din Timișoara. De la înființarea sa, în anul 2013, de către Lavinia Urcan, coregraf și director artistic, compania a colaborat cu artiști din diverse domenii: dans, teatru, muzică, design și arte vizuale. De asemenea, Unfold Motion este implicată activ pe scena culturală din Timișoara și din țară. Experiența și aportul creativ al companiei contribuie la rețeaua culturală a orașului și se indreaptă către experiențe culturale cât mai vaste.

În prezent, activitățile Unfold Motion sunt concentrate în jurul:

  • creației, producției, distribuirii și promovării activității artistice a companiei;
  • organizării de activități educaționale pentru diferite grupuri țintă (cursuri, ateliere, laboratoare de dans);
  • rezidențe artistice organizate de companie;
  • proiecte și rezidențe artistice internaționale;
  • dezvoltării cultural-artistice a comunității, în cooperare cu diverși parteneri socio-artistici;

Lavinia Urcan– născută în anul 1987 la Ploiești, a absolvit Facultatea de Relații Internaționale și Studii Culturale Europene, din cadrul Universității București Universității București, și un masterat în Managementul Proiectelor în cadrul SNSPA București. În anul 2015 a absolvit facultatea de Coregrafie și Dance Performance, cu calificativul ‘First Class Honors’, din cadrul Universității Middlesex, Londra.

Triple Bill

 Planet Dance (Timișoara) : 

Coregrafia: Lavinia Urcan si dansatorii

Cu: Oana Muresan, Alina Stefan, Oana Vidoni

Muzica: Ovidiu Zimcea

Kokoro (Marea Britanie) :

Creat de Abigail Gibson

Coregrafia: dansatorii

Trust me (Malta) :

Coregrafia: Diane Portelli

Cu: Diane Portelli, Dorian Mallia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.