Subiecte ușoare, la limba și literatura română, la Evaluarea Națională

0

Pe 11 iunie, elevii de clasa a VIII a au intrat în plin examen de Evaluare Naţională, cu proba scrisă la limba şi literatura română.

La primul subiect, elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat şase cerinţe pe baza unui text la prima vedere şi au avut de redactat o compunere de minimum 150 de cuvinte în care să argumenteze apartenenţa la genul epic a textului dat. Textul a fost selectat din romanul „Inocenţii” al Ioanei Pârvulescu.

Baremele de corectare pot fi găsite pe edu.ro!

La al doilea subiect, elevii au primit tot un text la prima vedere, cu şase cerinţe, şi au avut de redactat o naraţiune de 150-200 de civinte în care să relateze o întâmplare petrecută în Cetatea Alba Carolina. Textul a fost selectat din revista National Geographic.

Examenul a început la ora 9.00, iar site-ul ministerului Educației, edu.ro, a picat cu scurt timp înainte ca proba la limba română să înceapă. Sunt deja arhicunoscute problemele acestui site în perioada examenelor naționale, mai ales atunci când se afișează rezultatele, iar site-ul nu face față numărului mare de utilizatori.

Inspectorii școlari au spus că subiectele elaborate pentru examenul de română sunt ușoare și că elevii trebuie doar să fie atenți la cerințe pentru a le rezolva corect.

Aceasta este prima probă scrisă pe care o vor susţine elevii care termină şcoala generală, următoarea fiind programată miercuri, 13 iunie, la Matematică.

Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la limba maternă în data de 14 iunie.>

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc., candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză să depoziteze obiectele respective în sala desemnată de comisie în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.