115 milioane de lei pentru două programe destinate vârstnicilor

0

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect de Hotărâre care prevede finanţarea a două programe de interes naţional (PIN) destinate persoanelor vârstnice, cu un buget total de aproape 115 milioane de lei, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS).

Cele două PIN-uri,’ Servicii comunitare la domiciliu pentru persoanele vârstnice’ şi’ Sprijin pentru autorităţile administraţiei publice locale din unele unităţile administrativ-teritoriale în care nu s-au înfiinţat/nu au fost acreditate serviciile publice de asistenţă socială’, vor fi implementate în perioada 2018 – 2020.

Prin intermediul primului program se vor asigura servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice dependente şi vor fi înfiinţate noi unităţi de îngrijire la domiciliu, publice, în cadrul/ în subordinea serviciilor publice de asistenţă socială (SPAS), în unităţile administrativ-teritoriale în care acestea nu există.

De asemenea, programul va implementa metoda managementului de caz pentru persoanele vârstnice care beneficiază de suport pentru realizarea unor activităţi instrumentale ale vieţii zilnice, asigurate de voluntari sau de îngrijitori informali şi de servicii de asistenţă comunitară.

Bugetul total al programului este de 25,184 milioane de lei, din care 3,2 milioane de lei vor fi alocaţi pentru anul 2018, 12,592 milioane de lei pentru anul 2019 şi 9,391 milioane de lei pentru anul 2020.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.