Fosta glorie a ”Craiovei Maxima”, Ion Geolgău, caută fotbaliști pentru națională

0

Șeful departamentului de scouting de la FRF, Ion Geolgău, a luat în ultimele săptămâni toată țara la colindat pentru a găsi viitoarele staruri ale echipelor naționale de juniori și tineret.

În acest weekend la Tărlungeni se va desfășura faza finală a Turneului Speranțelor – competiție destinată jucătorilor sub 14 ani. Timp de mai multe săptămâni, pe întreg cuprinsul țării au avut loc trialuri pentru naționala sub 15 ani. La meciuri au asistat referenții zonali ai FRF și Ion „Gheorghiță” Geolgău, managerul departamentului de scouting de la Federație.

De la Viitorul Zalău, la Viitorul lui Gică Hagi

La Hereclean, o micuță comună de lângă Zalău, au participat copii din 6 județe limitrofe zonei, din care mai mulți au fost selectați pentru faza finală de la Tărlungeni. Aici, pe o arenă ce beneficiază de nocturnă, se pun bazele unei Academii de fotbal, care vrea să rivalizeze peste ani cu cea a lui Gigă Hagi.

”Sper ca din juniorii care au fost la acțiunea de la Baza Sportivă Viitorul să se regăsească câțiva și în națională U 15. Zona de Vest a României a produs foarte mulți fotbaliști de calitate. Încercam să dezvoltăm competițiile la copii și juniori tocmai în ideea de a le creea mai multă combativitate și să poată să își dezvolte calitățile fizice și tehnice”, a spus Ion Geolgău, manager departament scouting FRF.

Modelul Academiei lui Hagi a fost lăudat de toată lumea, însă puțini știu că ideea numelui echipei n-a fost una sută la sută a lui. Cel puțin asta susține Daniel Sabou, președintele AJF Sălaj și cel care a înființat clubul Viitorul Zalău cu mult înainte de a lua naștere echipa de la Ovidiu.

” Viitorul lui Hagi a luat numele de la noi, noi fiind un club care ne-am înființat în 2004. Nu ne comparăm cu Academia lui, suntem un club de copii, creștem jucătorii, nu formăm echipe. Punem o cărămidă la ascensiunea unui copil. Nu știu daca ne-a copiat Hagi, dar noi am avut Viitorul înaintea dânsului. În 2004 am înființat clubul, era un câmp, am început să creem o bază frumoasă, mai avem de muncă, dar avem condiții foarte bune. Sunt deschis, tot ce ține de copii și juniori vom face gratuit în favoarea copiilor” , a dezvăluit Daniel Sabou, președinte Viitorul Zalău.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.