Jigodism (politic) în formă pură

Share:

Modul în care primarul general, Gabriela Firea, a vrut să se adape din capitalul uriaș de imagine al Simonei Halep nu surprinde. Nu este nici primul și, în mod cert, nici ultimul politician/edil care încearcă să profite electoral de o anume situație. Consider că zecile de mii de români prezenți pe Arena Națională trebuiau, din respect față de inegalabila noastră Simona, să tolereze/accepte/treacă cu vederea și tertipul josnic al Gabrielei Firea.

Nu au făcut acest lucru, probabil deranjați mai ales de recentul miting al PSD din Piața Victoriei, care a reprezentat o dovadă de politicianism ieftin. Să aduci, peste 130.000 de oameni ( cifra de 430.000 de oameni avansată de o anumită televiziune este penibilă și ruptă de orice realitate!) în Piața Victoriei, uriașă parte dintre ei, prin presiuni politice/administrative greu de tolerat, doar pentru a-ți gira, tu, ca lider politic, susținerea unei părți a populației, este o dovadă de micime absolută!

Liderii PSD, în special Dragnea, nu înțeleg sau, mai corect, se fac că nu înțeleg, că marea majoritate a românilor nu sunt deloc idioți, așa cum îi cred ei. Manipulările de doi bani, chiar rostite la televiziunile de casă ale jupânului Dragnea, nu au impactul scontat.

Tocmai din acest motiv, Firea a fost huiduită copios, chiar și în prezența Simonei Halep! De altfel, a și părăsit rapid Arena Națională, cu coada între picioare. A perverti adevărul și a susține că românii prezenți pe Arena Națională au huiduit-o pe Halep, nu pe Firea, este o dovadă de jigodism absolut. Iar multe filiale PSD au postat, pe site-urile lor, această diversiune ordinară! De altfel, Dragnea își întărește poziția în PSD și, implicit, în România, pe fondul obedienței și, după caz, complicității/indiferenței liderilor locali ai PSD!

Cât de mult crezi că pot fi prostiți/mințiți/sfidați românii încât să persiști în asemenea idioțenii, greu digerabile chiar și pentru un pesedist cu un dram de decență, pentru că, în PSD, există și oameni decenți, de valoare, marginalizați, evident, de gașca politică a lui Dragnea!

Tardivă, din punctul meu de vedere, a fost și reacția lui Dragnea care, chipurile, revoltat, l-a demis pe coordonatorul campaniei pe online a PSD, în contextul în care este evident că mârșăvia a avut și girul său!

PSD va muri (electoral) pe mâna liderului său! Reușește, fără eforturi, să se umple de ridicol și să scoată din inerție milioane de români, până mai ieri, scârbiți/suprasaturați de politica dâmbovițeană. Astăzi, însă, PSD are de înfruntat furia unei uriașe părți a populației care refuza să vină la vot! Din păcate, pentru PSD, toate diversiunile din ultimul timp se vor întoarce ca un bumerang împotriva liderilor săi!

În mod cert, Iohannis nu va semna decretul de revocare a lui Kovesi! Va tergiversa respectarea (de altfel, obligatorie!) a deciziei CCR, pentru că, electoral vorbind, dacă ar semna revocarea lui Kovesi ar renunța, practic, la un al doilea mandat de președinte!

Aici, apare, însă, o altă diversiune pesedistă. Inevitabil, Iohannis va fi suspendat. Mai devreme sau mai târziu, pentru că PSD și ALDE nu au altă variantă! Liderii săi se tem de un referendum în acest sens, pentru că ar suferi o înfrângere usturătoare, care ar arată că votul popular masiv din decembrie 2016,  nu mai este, în 2018, același. Astfel că, abili, pesediștii vorbesc doar de suspendarea lui Iohannis pentru 30 de zile, fără referendum de demitere, timp în care, omul doi în stat, Călin Popescu Tăriceanu, va face curățenie în sistemul judiciar și servicii. O va revoca pe Kovesi, probabil și pe Augustin Lazăr , va numi un șef la SIE… Nici Helvig nu se simte foarte bine, schimbarea sa din funcție nefiind exclusă.  De altfel, PSD și ALDE fug ca dracul de tămâie de un referendum de demitere a lui Iohannis și, ca atare, au găsit, rapid, o portiță de mijloc! În care scapă de un eventual eșec la referendum!

Lichelismul politic depășește orice barieră în aceste zile. Este inadmisibil ca prezentul și viitorul României să fie strivit în interminabile lupte politice!

România nu a fost, de ani buni, într-un pericol atât de mare!

Sursa foto: secundatv.ro;

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.