Maria Grapini: “Monsieur Macron, notre fer est votre symbole national!”

0

Revista franceză de satiră extremă, Charlie Hebdo, a publicat în cea mai recentă ediţie o caricatură a Simonei Halep, care ridică trofeul Roland-Garros, având descrierea: „Fier vechi, fier vechi!“, demers catalogat de întreaga Românie oricum, doar jurnalistic nu….Politica publicației este cunoscută în întreaga lume, neînsemnând, însă, că este și una agreată: șochează și fugi!

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, susținător declarat al Simonei Halep și apărător recunoscut al României, ori de câte ori țara noastră este adusă, voit sau forțat, în ipostaze nefericite, a făcut zid în fața acestei “mizerii”. Umanista a decis să-i scrie președintelui Franței, Emmanuel Macron, cu care, de altfel, nu demult, a avut un schimb tăios de replici, în PE, pe tema viitorului Europei și al Uniunii Europene, care a ținut prima pagină a ziarelor.

“Îi voi trimite o scrisoare lui Macron! Este un demers obligatoriu! Vreau să-i cer o poziție publică față de bătaia de joc la care a fost supusă campioana noastră și a lumii, Simona Halep! Înțeleg și apăr vehement libertatea de exprimare, libertatea presei, pledez frecvent, în Parlamentul European, pentru ca jurnaliștii să aibă cale deschisă, neîngrădită de nimeni și nimic, în a-și obține informații și a-și face munca, însă nu așa! Să fie satiră, dar nu MIZERIE! Mă interesează să aflu cum comentează președintele Franței această enormă jignire la adresa Simonei, a României și românilor, într-un moment de sărbătoare pentru noi, când numărul unu mondial în tenisul feminin, câștigătoarea celui mai popular turneu din lume, a fost stigmatizat! Vorbim de atingerea inimaginabilă a imaginii unui cetățean european, vorbim de afront național! Îmi voi începe scrisoarea astfel: “Monsieur Macron, notre fer est votre symbole national!”… căci, fără România, Turnul Eiffel ar fi fost doar un biet proiect eșuat, un morman de fiare vechi!”, a declarat, revoltat, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.