Maria Grapini: “Monsieur Macron, notre fer est votre symbole national!”

0

Revista franceză de satiră extremă, Charlie Hebdo, a publicat în cea mai recentă ediţie o caricatură a Simonei Halep, care ridică trofeul Roland-Garros, având descrierea: „Fier vechi, fier vechi!“, demers catalogat de întreaga Românie oricum, doar jurnalistic nu….Politica publicației este cunoscută în întreaga lume, neînsemnând, însă, că este și una agreată: șochează și fugi!

Europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini, susținător declarat al Simonei Halep și apărător recunoscut al României, ori de câte ori țara noastră este adusă, voit sau forțat, în ipostaze nefericite, a făcut zid în fața acestei “mizerii”. Umanista a decis să-i scrie președintelui Franței, Emmanuel Macron, cu care, de altfel, nu demult, a avut un schimb tăios de replici, în PE, pe tema viitorului Europei și al Uniunii Europene, care a ținut prima pagină a ziarelor.

“Îi voi trimite o scrisoare lui Macron! Este un demers obligatoriu! Vreau să-i cer o poziție publică față de bătaia de joc la care a fost supusă campioana noastră și a lumii, Simona Halep! Înțeleg și apăr vehement libertatea de exprimare, libertatea presei, pledez frecvent, în Parlamentul European, pentru ca jurnaliștii să aibă cale deschisă, neîngrădită de nimeni și nimic, în a-și obține informații și a-și face munca, însă nu așa! Să fie satiră, dar nu MIZERIE! Mă interesează să aflu cum comentează președintele Franței această enormă jignire la adresa Simonei, a României și românilor, într-un moment de sărbătoare pentru noi, când numărul unu mondial în tenisul feminin, câștigătoarea celui mai popular turneu din lume, a fost stigmatizat! Vorbim de atingerea inimaginabilă a imaginii unui cetățean european, vorbim de afront național! Îmi voi începe scrisoarea astfel: “Monsieur Macron, notre fer est votre symbole national!”… căci, fără România, Turnul Eiffel ar fi fost doar un biet proiect eșuat, un morman de fiare vechi!”, a declarat, revoltat, europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.