Un referendum prea mare pentru doi politicieni atât de mici!

Share:

Decizia de suspendare a președintelui Iohannis, urmată de referendumul de demitere, se lasă așteptată! Motivele sunt simple, și anume, teama cronică a liderilor PSD și ALDE că referendumul de demitere a acestuia va reprezenta un uriaș eșec, care le va da peste cap calculele electorale și politice!

Fără dubii, în viziunea PSD și ALDE, Iohannis a încălcat Constituția prin refuzul de a o demite, imediat după publicarea deciziei în Monitorul Oficial, pe Kovesi de la șefia DNA! Este exact motivul așteptat de atâta amar de vreme de Dragnea și Tăriceanu care au în față, de două săptămâni, șansa de a scăpa de Iohannis!

De ce Parlamentul, majoritar PSD și ALDE, amână suspendarea lui Iohannis și declanșarea referendumului de demitere a acestuia! Dacă poporul este suprasaturat de abuzurile din Justiție, iar cota de încredere a lui Iohannis și Kovesi este atât de scăzută, ce mai așteaptă Dragnea și Tăriceanu? Să îl suspende pe disprețuitorul de Constituție și apărătorul înfocat al așa-zisului stat paralel și să terminăm, odată pentru totdeauna, cu acest interminabil circ politic! Mergeți, dragilor, la popor și să vedem ce decide poporul! De ce vă tremură chiloțeii?

Aici este, însă, o problemă! PSD și ALDE știu foarte bine că, dacă suspendarea de către Parlament este un lucru facil, referendumul de demitere a lui Iohannis este mult mai complicat! Adică, pe românește, Dragnea și Tăriceanu știu foarte bine că sunt șanse foarte mari ca Iohannis să câștige, detașat, acest referendum, iar ei să sufere o grea înfrângere! Și atunci, cum ar mai suna faptul că ei au ajuns la Putere, în decembrie 2016, în urma unui masiv vot popular?! Dacă Iohannis revine la Cotroceni, în urma referendumului, rezultă, logic, că votul din decembrie 2016 nu mai corespunde realității anului 2018! Și, în consecință, ar trebui să mergem din nou la popor!

Tocmai din acest motiv, PSD și ALDE au scos, din jobenul tupeului, o altă gogoriță, și anume că, din rațiuni financiare (sic!) și din rațiuni de responsabilitate, evident, de reducere a duratei crizei politice (sic!), ar fi indicat ca Iohannis să fie (doar) suspendat de Parlament, 30 de zile, timp în care Tăriceanu, omul doi în stat și vajnicul apărător al Constituției, să pună în practică decizia CCR și să mai măture puțin prin sistemul judiciar, după care Iohannis să revină la Cotroceni. Ce ne mai trebuie referendum de demitere?

Tupeul acestor indivizi fără scrupule depășește orice barieră. De altfel, Dragnea se visează președintele României. Cum ar mai putea intra în cursa prezidențială, după o eventuală umilință la referendum! Așa că, se preferă să se intensifice acuzele la adresa lui Iohannis și să nu se întreprindă nimic pentru curmarea bruscă a abuzurilor acestuia!

Orice partid, cu un dram de respect față de alegătorii săi, ar fi declanșat, imediat, prin votul Parlamentului, suspendarea și referendumul de demitere a șefului statului, cel care, se spune, a încălcat Constituția! Deși, șeful statului nu a spus niciodată că nu va respecta decizia CCR de revocare a lui Kovesi! Profită, însă, de absența unui termen concret de punere în practică a acestei decizii!

Războiul politic din România anului 2018 merge mai departe. Milioanele de români sunt striviți între orgoliile unor găști politice incapabile să vadă mai departe de interese străine României!

Ce păcat că țara asta merge din rău în mai rău, condusă de politicieni mărunți, avizi doar de funcții, privilegii și obsedați să scape de dosarele penale!

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.