1500 de școlari au participat la campania „Sportul ne unește”

Prima parte a campaniei ”Sportul ne unește” a ajuns la final, iar din septembrie caravana ”tigrilor” se va opri în peste alte 20 de instituții de învățământ din Capitală.

1500 de elevi, peste 50 de campioni ai CSM-ului, cinci discipline sportive, 11 școli din toate sectoarele Bucureștiului. Acesta este bilanțul primei părți a campaniei lansate de CSM, ”Sportul ne unește”, proiect care s-a desfășurat în perioada aprilie – iunie 2018 și se va relua odată cu începerea noului an școlar.

Caravana sprijinită de Primăria Generală a Capitalei și de ENGIE România a avut ca punct final al primei părți a campaniei Școala numărul 190. Alături de micuții elevi au fost prezenți sportivii de la secțiile de atletism, handbal, baschet, rugby și volei

Directorul general al Clubului Sortiv Municipal din București, fosta mare atletă Gabriela Szabo, a participat activ la cele mai multe dintre acțiunile care i-au vizat pe școlarii bucureșteni.

”Suntem în Anul Centenarului și am considerat că este normal să demarăm o campanie de promovare a sportului, sub sloganul <<Sportul ne unește>>, tocmai ca să arătăm că sportul unește oameni. Nu întâmplător Nelson Mandela spunea cât de important este sportul și cât de ușor tinerii înțeleg limbajul sportului. Am fost în această primă parte a campaniei în 11 școli, avem o medie cam de 150 de copii care au făcut mișcare alături de sportivii de la CSM la fiecare școală – un număr fabulos. Le mulțumesc sportivilor că au înțeles cât de important este să ducem acest mesaj în școli. Sportul înseamnă educație, principii, valori și mă bucur enorm că cei mici au primit cu bucurie campania noastră” – Gabriela Szabo, director general CSM București.

Campania ”Sportul ne unește” va continua din septembrie

Clubul Sportiv Municipal București va continua derularea campaniei ”Sportul ne unește” și după vacanța de vară. Inspectorul școlar Laurențiu Oprea a dezvăluit care sunt următorii pași. ” În momentul în care doamna director Gabi Szabo a inițiat acest proiect, am spus imediat da. Vrem ca școlarii să facă mișcare, pentru socializare, pentru sănătate. Avem un protocol cu CSM București, vom continua acest proiect și în anul școlar următor, vrem să atingem cele 35 de școli pe care ni le-am propus, apoi să mergem și către altele. Suntem deschiși, așteptăm pe toată lumea să ni se alăture și să participe la proiect”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.