Ample proteste în Piața Victoriei față de modificările la Codul de procedură penală

0

Câteva mii de persoane au protestat în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de modificările adoptate la Codul de procedură penală. Traficul a fost blocat şi au avut loc incidente între forţele de ordine şi manifestanţi, după ce o parte a acestora au rupt cordonul forţelor de ordine şi s-au aşezat pe asfalt. Mai multe persoane au fost ridicate de jandarmi şi duse la poliţie.

Manifestaţia din Piaţa Victoriei din Capitală – unde peste 7.000 de oameni au protestat faţă de modificarea codurilor penale – s-a încheiat după aproximativ cinci ore. În timpul protestelor, au avut loc altercaţii între manifestanţi şi jandarmi, opt persoane fiind ridicate de forţele de ordine şi duse la Poliţie.

După ora 23.00, oamenii care au protestat în faţa Guvernului au început să plece.

Manifestaţia a durat peste cinci ore, oamenii scandând „Rezistăm, nu plecăm”, „PSD, ciuma roşie”, „Demisia”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta”, „Libertate” sau „Hoţii”, iar în piaţă a fost montat un banner de mari dimensiuni cu mesajul „Curtea Constituţională a penalilor”.

Alte şase persoane participante la manifestaţia de miercuri seară din Piaţa Victoriei din Capitală au fost ridicate de jandarmi şi duse la Secţia de Poliţie, anunţă jandarmeria, care spune că acestea au blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor.

„În urma incidentelor din Piaţa Victoriei provocate de un grup de persoane care a blocat traficul pe bulevardul Aviatorilor, jandarmii au condus la secţie şase persoane care vor fi identificate şi ulterior stabilite măsurile de sancţionare. Recomandăm persoanelor care participă la manifestaţii în spaţiul public sa respecte şi drepturile celorlalţi cetăţeni care desfăşoară alte activităţi”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Printre persoanele ridicate de jandarmi se află şi un jurnalist german. „Colegul nostru de la Passport Productions, jurnalistul german Paul Arne Wagner, a fost smuls brutal de lângă noi iî timp ce filma şi aruncat în duba Jandarmeriei împreună cu alţi protestatari. Nu ştim câţi au fost ridicaţi. Nu ştim unde i-au dus”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Passport Production.

În Piaţa Victoriei s-a aflat şi filosoful Mihai Şora, care a postat pe Facebook imagini video în care a putut fi văzut în mijlocul mulţimii. „Ieşiţi în piaţă, oameni buni”, a scris Şora.

Manifestaţia a degenerat din nou după ora 21.00, după ce mai mulţi protestatari au vrut să se aşeze pe carosabil pe bulevardul Aviatorilor, care este închis circulaţiei rutiere, şi au existat îmbrânceli între protestatari şi jandarmi. În urma acestor noi incidente, mai multe persoane au fost ridicate de către forţele de ordine şi duse la dubele Jandarmeriei.

Inițial două persoane au fost ridicate de jandarmi şi sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice, în timpul manifestaţiei de miercuri seară din Piaţa Victoriei, potrivit Jandarmeriei Bucureşti.

„Au fost conduse la secţie două persoane, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 4.500 de lei, pentru instigare la acţiuni violente cu intenţia de tulburare a adunării publice”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Sursa foto: libertatea;

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.