Codul Administrativ, săptămâna viitoare, la votul deputaților

0

Comisia parlamentară specială a dat miercuri un raport de admitere pentru Codul administrativ cu opt voturi „pentru” şi trei „împotrivă”, urmând ca actul normativ să fie trimis săptămâna viitoare în plenul Camerei Deputaţilor.

„Astăzi am finalizat raportul pe Codul administrativ, el urmând ca săptămâna viitoare să fie introdus pe ordinea de zi la votul final al Camerei Deputaţilor. Raportul îşi urmează cursul regulamentar, se duce la Secretariatul General, va fi înaintat şi prin liderul de grup va fi prins pe ordinea de zi pentru săptămâna următoare la votul final. A fost votat la Senat şi vedem cursul ulterior al Codului, dacă va fi atacat la Curtea Constituţională, va fi retrimis, vom vedea. Aceşti paşi nu mai ţin de Parlament, ci de voinţele politice ale fiecărui grup”, a declarat preşedintele Comisiei, deputatul PSD Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu se impune o retrimitere la Senat a Codului.

„Nu sunt amendamente făcute la amendamentele în care Senatul este Cameră decizională. Deci în momentul acesta nu se impune o retrimitere la Senat”, a precizat deputatul social-democrat.

Preşedintele Comisiei a mai precizat că noul Cod administrativ este mult mai flexibil, foarte bun pentru autorităţile locale, pentru primari şi pentru unităţile administrativ-teritoriale (UAT).

El a mai afirmat că atribuţiile ANFP au rămas „în mare parte aceleaşi”.

„Atribuţiile ANFP-ului au rămas în mare parte aceleaşi, dar cu considerentul că până acum se făcea totul direct prin Agenţie, uitându-se faptul că Agenţia este subordonată unui minister de resort. Noi am adus lucrurile în normalitate, lucrurile se fac – şi aducerea la cunoştinţă în Guvern – de către ministerul de resort şi nu de agenţie în mod direct. În rest, erau suspiciunile de pierdere a unor fonduri europene, astăzi s-au făcut modificările necesare să nu mai existe acest risc, nu am mai fost de acord cu acele concursuri naţionale a unui corp de funcţionari publici fără post şi pe urmă să aibă un nou examen pe post, fiind din punctul nostru de vedere, neadaptat solicitărilor primarilor şi autorităţilor locale”, a punctat Ciolacu.

Deputatul liberal Victor Paul Dobre a susţinut că realizarea acestui cod administrativ era o necesitate, dar a criticat politizarea „întregii”administraţii.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.