Nivelul inflației medicale a atins 15% în 2017

Nivelul de 15% al inflaţiei medicale în 2017 poziţionează România ca a treia ţară din Europa din perspectiva creşterii costurilor cu serviciile medicale, doar Serbia şi Lituania având valori superioare ale inflaţiei medicale, conform unui studiu al unei companii globale de consultanţă în sănătate remis, joi, Agerpres.

Inflaţia aferentă serviciilor medicale în 2017, calculat pe baza informaţiilor furnizate de asigurătorii locali indică faptul că, în România, costurile cu serviciile medicale au crescut aproape dublu faţă de media consemnată în Europa, conform studiului Medical Trends Around the World realizat de Mercer Marsh Benefits care se fundamentează pe datele colectate de la 225 de asiguratori din 62 de ţări.

„Sporirea investiţiilor în infrastructura medicală privată, avansul tehnologic alături de creşterea costurilor salariale în domeniul public au contribuit la atingerea nivelului actual al inflaţiei aferente serviciilor medicale. E nevoie ca angajatorii să-şi fundamenteze strategiile de HR pe analiza integrată a datelor relevante despre sănătatea angajaţilor, în scopul implementării unor programe de beneficii cât mai eficiente din perspectiva costurilor”, spune Silvia Dumitrescu, manager, Mercer Marsh Benefits, România.

Costurile cu serviciile medicale la nivel global au crescut, în medie, cu 9,5% pe parcursul anului 2017, de aproape trei ori mai mult decât rata estimată a inflaţiei.

Problemele de sănătate mentală reprezintă al treilea factor de risc ce influenţează costurile serviciilor medicale acordate grupurilor de angajaţi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.