Dorel Vișan, Doctor Honoris Causa al UNATC „I.L. Caragiale”

 Dorel Vişan, care a primit, vineri, titlul de Doctor Honoris Causa al UNATC „I.L. Caragiale”, a afirmat cu acest prilej că actorul, care trebuie să facă în primul rând o lucrare cu sine însuşi, nu trebuie să uite niciodată că este slujitorul publicului.

„Noi nu trebuie să uităm, spun pentru cei mai tineri artişti, că suntem slujitorii publicului. Suntem ceea ce în Evanghelie se numeşte ‘punerea înainte’. Noi punem înaintea oamenilor pâinea şi sarea cunoaşterii. În aceste condiţii, artistul poate să-l facă pe om mai luminos, mai pur şi mai bun, sau poate să-l facă mai arogant, mai confuz şi mai isteric. Noi alegem”, a afirmat Vişan la finalul ceremoniei desfăşurate în Sala Ileana Berlogea a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din Bucureşti.

El a deplâns faptul că, în prezent, „oamenii sunt atraşi de „deformat, de pervers, de întuneric”, în defavoarea „bunului simţ, a armoniei şi frumosului, şi a atras atenţia asupra responsabilităţii artistului în promovarea adevăratelor valori.

Dorel Vişan consideră că „a face deosebirea între frumos şi urât, între bine şi rău, între util şi nociv, între adevăr şi minciună este calitatea oamenilor educaţi şi a oamenilor care încă n-au întors spatele lui Dumnezeu”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.