Festivalul ”RomânIA Autentică”, la a treia ediție

Share:

Zeci de meşteşugari reprezentând mai multe zone etnografice ale ţării au expus sâmbătă, în Piaţa Sfatului, o gamă variată de produse, în cadrul celei de a treia ediţii a Festivalului ”RomânIA Autentică”.

Pe parcursul zilei de sâmbătă, în Piaţa Sfatului s-au desfăşurat ateliere de creaţie – de ţesut covoare olteneşti, de pictat icoane pe sticlă, pictură pe lemn, sculptură în lemn, atelier de confecţionat brăţări din piele, atelier de sticlărit, ouă încondeiate, croşetat lasetă, brodat cruciuliţe.

A doua zi a festivalului – duminică – este dedicată folclorului. Începând cu ora 12,00, timp de o jumătate de oră, se va desfăşura parada ansamblurilor participante, pe traseul Modarom – strada Republicii – Piaţa Sfatului.

Deschiderea oficială are loc la ora 13,00, când pe scena din Piaţa Sfatului vor urca ansamblurile folclorice Plaiurile Dumbrăviţei, Măgura Codlea, Zestrea Săceleană, Şipot Ardelean, Poeniţa.

De la ora 14,30, programul folcloric continuă cu ansamblurile artistice ”Fecioreasca fetelor din Crihalma”; ”Doruleţul” din Ghimbav; ”Crăişorii Pietrei Craiului” din Zărneşti; Ansamblul folcloric ”Măgura” al Casei de Cultură din Codlea; solista Domniţa Iscru, cu un tribut adus Mariei Tănase.

În intervalul orar 17,45 – 19,35 programul artistic va fi susţinut de interpreţii Maria Constantin, Dinu Iancu Sălăjan şi Florin Chilian.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.