Germania, victorie cu Suedia, la CM, în ultima secundă

„Pe nemţi eşti sigur că i-ai bătut abia când îi vezi urcaţi în autocar”, se spune în fotbal. Suedia a aflat adevărul acestei zicale la CM 2018, când a pierdut cu 1-2 printr-un gol încasat în minutul 5 al prelungirilor. Germania, campioana mondială en-titre, a învins Suedia, scor 2-1, sâmbătă, la Soci, cu un gol marcat de Toni Kroos, în minutul 90+5.

Cu om în minus în ultimele 10 minute Germania a evitat in-extremis încă un rezultat dezastruos la acest mondial. Kroos i-a salvat pe nemți în meciul cu Suedia, câștigat cu 2-1 după un gol fabulos reușit în prelungiri din lovitură liberă.

Suedia a deschis scorul prin Toivonen, în minutul 32, iar pentru Germania a egalat Reus, în minutul 48. În minutul 90+5, Kroos a adus victoria campioanei mondiale cu o lovitură liberă de la marginea careului. Din minutul 82, Germania a avut un jucător mai puţin, după eliminarea lui Boateng. Dar, vorba lui Lineker, „fotbalul este un sport în care 22 de oameni aleargă după minge, iar in final germanii câștigă mereu!”.

În primul meci al zilei, Mexic a învins Coreea de Sud, scor 2-1. În ultima etapă a grupei, Germania va întâlni Coreea de Sud, iar Mexic va juca împotriva Suediei.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.