Mihai Covaliu și Simona Amânar au sărbătorit Ziua Olimpică la munte

Share:

Aproape două sute de copii au alergat la Șirnea la Crosul Zilei Olimpice, în prezența șefului COSR și a ”omologului” din Republica Moldova, Nicolae Juravschi

Celebrată de 7O de ani în întreaga lume, ” Ziua Olimpică ” s-a sărbătorit în România la poalele Munților Piatra Craiului, la Șirnea.

Peste 200 de copii și iubitori ai sportului, alături de cinci campioni olimpici (Mihai Covaliu – aur la sabie individual, la Sydney 2000 – șeful COSR;  Simona Amânar – deținătoare a șapte medalii olimpice,  3 dintre ele de aur, Maricica Puică, aur la 3.000 m, la JO de la Los Angeles 1984; Paula Ivan – aur, la 1500 m, la JO de la Seul 1988; Nicolae Juravschi – dublu medaliat cu aur la canoe dublu la 1000 si 500 m, la JO de la Seul 1988 – președinte al Comitetului Olimpic din Republica Moldova) au participat la eveniment.

Copiii de la 12 școli din Covasna, Șirnea, Ilfov – Voluntari, Bran, Râșnov, Zărnești, Poiana Mărului, Moeciu de Sus și Moeciu de Jos, Fundata și Sfântu Gheorghe au luat startul crosului ”Ziua Olimpică” și au fost, la final, premiați cu diplome și medalii de campionii olimpici ai României,.

Președintele CSOR, Mihai Covaliu, și fosta mare gimnastă Simona Amânar și-au amintit cu plăcere de momentele în care erau sportivi pe culmile succesului și ascultau pe podium imnul național.

”JO sunt o competiție foarte specială. Mă gândesc la prima mea participare, la a doua, la a patra, când am avut emoții mari, dar prima participare a fost ca o sărbătoare pentru mine. Mereu transmit același mesaj: copiii să viseze să ajungă la JO. Emoțiile de pe podiumul olimpic sunt foarte scurte și intense”,  a spus Mihai Covaliu, președintele COSR, în timp ce multipla medaliată olimpică. Simona Amânar, a punctat: ”Sărbătorim sportul, mișcarea și mă bucur că sunt alături de atât de mulți copii. În astfel de momente îmi vin în cap prezențele de la JO, momentele plăcute, prima medalie olimpică, cea de la Atlanta. Sunt momente unice, când le revăd, le retrăiesc, îmi dau lacrimile, cu astfel de momente nu mă mai întâlnesc niciodată” .

Pe urmele părinților

Covaliu și Amânar așteaptă să vină din urmă sportivi care să le egaleze reușitele. Până atunci, cei doi au transmis ”microbul” sportului celor din familie. ” Fiul meu, Vlad Gabriel, a spus că-și dorește să ajungă unde am ajuns și eu, chiar să mă întreacă. Noi îl susținem, trebuie să avem încredere. Cu siguranță vor mai fi campioni olimpici la sabie în viitor, așa cum am fost eu”, a spus Mihai Covaliu, iar Simona Amânar a precizat cum stau lucrurile la ea în familie:” Copiii mei iubesc sportul. Fac din fiecare câte puțin. Fetița își dorește să practice gimnastică, poate cu ea vom face de performanță, important este că se mișcă, iar când vor mai crește vom vedea dacă se pretează pentru sportul de înaltă performanță sau nu”.

Covaliu și Juravschi s-ar fi băgat la dansuri         

Festivitățile de la Șirnea au avut și momente artistice, ansamblurile „Eftimos”,  „Amadeus”  și ”Astra Junior” întreținând atmosfera și făcându-i pe sportivi să intre în ritmurile tradiționale românești, dar și grecești.

Mai mult decât atât, și Mihai Covaliu și Nicolae Jurvaschi, au mărturisit că dansul le place foarte mult și ar fi avut curaj să încerce din mișcările puse în scenă de artiști. ” Dansul face parte din viața noastră. E ritm, armonie, bucurie. Și în pregătire momentele de dans și voie bună sunt bnevenite. Nu știu dacă sunt campion la dans, dar îmi place să ascult muzică și să dansez”, a mărtusiti Mihai Covaliu, președinte COSR. ”Omologul”  lui din Republica Moldova, Nicoae Juravschi, a spus:” Îmi plac dansurile populare și este important că de Ziua Olimpică se îmbină arta, cultura și sportul. Din păcate, am suferit o ușoară accidentare și n-aș putea să particip efectiv la dans, dar admir de la distanță”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.