Situație tensionată în coaliția cancerului Merkel

Situaţia în coaliţia guvernamentală condusă de cancelarul Angela Merkel este extrem de tensionată, a apreciat miercuri lidera Partidului Social-Democrat german (SPD), Andrea Nahles, care a lăsat deschisă problema unor posibile noi alegeri, transmite Reuters.

”În toate dosarele, inclusiv politica privind migraţia, avem o situaţie foarte tensionată în coaliţie. Ne nemulţumeşte faptul că în această săptămână încă există un blocaj şi este neclar ce se va întâmpla”, a spus Nahles după o discuţie de patru ore cu Angela Merkel şi cu reprezentanţii Uniunii Creştin-Sociale, aliatul bavarez al Uniunii Creştin-Democrate.

Întrebată dacă se pregăteşte de noi alegeri, lidera SPD a răspuns: ”Nu ştiu. Ca sa fiu sinceră, aşteptăm să vedem”.

Cancelarul german Angela Merkel a apreciat marţi că o soluţie europeană la problema migraţiei nu va fi convenită la Consiliul European din 28-29 iunie, dar a precizat că ea va continua să caute să obţină încheierea unor acorduri bilaterale.

”Nu va exista o soluţie privind întregul pachet privind azilul, adică pentru toate cele şapte directive, până vineri”, a declarat Merkel într-o conferinţă de presă comună cu noul premier spaniol, Pedro Sanchez, aflat într-un turneu diplomatic ce a inclus Parisul şi Bruxellesul şi va continua la Lisabona.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.