Economia durabilă în Europa se dezbate la Piatra Neamț. Invitat special: europarlamentarul Maria Grapini!

Vineri, 29 iunie, la Piatra Neamț, se desfășoară evenimentul Economie Durabilă în Europa, pe teme de imediată actualitate economică și financiară, precum economia durabilă, influența proiectelor Uniunii Europene în România, încurajarea și susținerea antreprenorilor români.

Invitatul special al zilei este europarlamentarul PPU-sl, Maria Grapini. Umanista este așteptată cu interes de către organizatori, având în vedere expertiza pe care o deține în domeniul antreprenorial, demersurile permanente pe care le face, în PE și în țară, pentru susținerea IMM-urilor românești, implicarea asumată și pertinentă în acest domeniu.

Europarlamentarul PPU-sl va vorbi, la Piatra Neamț, despre beneficiile aderării țării noastre la UE, Grapini fiind un pro-european convins. Statisticile indică faptul că 27 miliarde de euro au intrat, în plus în România, față de contribuția noastră la bugetul UE.

Maria Grapini susține că politica de coeziune/politica regională a sprijinit constant și consistent procesul de integrare europeană, contribuind astfel la creștere economică și la creare de noi locuri de muncă.

“Fără politica de coeziune, disparitățile regionale la nivelul UE ar fi fost și mai mari. Mai mult, această politică a reușit să furnizeze strategii de dezvoltare integrată, care reunesc intervenții din domenii diverse, precum infrastructura, resursele umane și mediul de afaceri, protecția mediului, schimbările climatice și eficiența energetică, într-un pachet de măsuri coerente, care se adresează contextului regional sau chiar local”, este viziunea europarlamentarului PPU-sl.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.