Artiști de Cartea Recordurilor vor ridica sculpturi spectaculoase din nisip la City Park Mall Constanța

0

City Park Mall Constanța promite cel mai spectaculos sezon de vară și îl deschide cu o expoziție inedită, unică în mall-urile din România: sculpturi de clădiri din nisip. O echipă de 4 artiști, condusă de celebrul sculptor american Ted Siebert, a început deja să lucreze la cele 4 opere de artă, ce vor întruchipa clădiri celebre din România și din lume.

Ted Siebert și echipa sa de sculptori dețin cel mai mare număr de recorduri mondiale din istorie, certificate de Guinness World Records – nu mai puțin de 8, printre care se numără:

  • Cel mai înalt castel din nisip din lume – 13,97 metri
  • Cea mai înaltă sculptură din nisip realizată manual, cu o lopată – 10,58 metri
  • Cea mai lungă sculptură în nisip – 10,5 kilometri

Campion Mondial, Nord-American și Canadian, Ted Siebert este considerat unul dintre cei mai importanți sculptori din istorie. A fost inclus în topul celor mai influenți artiști contemporani, a predat cursuri de sculptură la Colegiul de Artă și Design din Savannah, lucrează în nisip, lemn, lut, dar și pictează în ulei.

Munca pentru o singură sculptură poate dura chiar și o săptămână, iar materia primă este și ea una deosebită. Pentru lucrările din City Park Mall a fost nevoie de aducerea a 50 de tone de nisip special. Muza artiștilor este propria imaginație, iar surpriza pentru vizitatorii centrului comercial este aceea că vor putea vedea cu ochii lor cum nisipul se transformă în opere de artă, pentru că cei 4 artiști vor șlefui sculpturile chiar în incinta mall-ului. Aceștia nu vor folosi niciun fel de echipament sofisticat, toate sculpturile sunt realizate manual și conțin doar două elemente: nisip și apă.

Tot la capitolul surprize, City Park Mall aduce un mega concurs pentru toți vizitatorii: un selfie îi duce în vacanță! Începând cu 2 iulie, cei care își fac o fotografie cu sculptura din nisip preferată pot câștiga vouchere Blue Air, în valoare de 200 de euro. Mecanismul este simplu: poza trebuie încărcată ca un comentariu la postarea de concurs „Sand City Expo”, de pe pagina de Facebook City Park Mall, alături de tag-ul către o persoană pe care concurenții și-ar dori să o ia cu ei în vacanță. La finalul lunii, câștigătorii vor fi aleși prin tragere la sorți.

Nu doar vizitatorii City Park Mall vor putea admira operele de artă din nisip, festivalierii de la Neversea vor descoperi și ei o sculptură, a cărei formă rămâne o surpriză până la începerea festivalului.

Detalii, precum și informații neștiute și amuzante despre echipa de sculptori în nisip, vor putea fi descoperite pe site-ul City Park Mall, precum și pe pagina de Facebook.

Despre City Park Mall

Inaugurat în 2008, City Park Mall este principalul centru comercial din Constanța, cu un mix complet de branduri de shopping, peste 100 dintre ele fiind aduse în premieră pentru constănțeni, și opțiuni de petrecere a timpului liber.

City Park Mall se adaptează în permanență nevoilor clienților săi, oferindu-le cea mai avansată experiență de shopping și divertisment din Constanța. Vizitatorii pot viziona filmele preferate în singurul cinematograf cu tehnologie 4Dx din oraș și pot face sport într-o sală ultramodernă World Class, dotată cu piscină semiolimpică și echipamente de ultimă oră.

Față de momentul deschiderii, galeria City Park Mall și-a dublat capacitatea închiriabilă la 51.700 de mp, găzduind în prezent peste 200 de branduri pentru toate categoriile de vârstă și interese. City Park Mall se află într-un proces de reconfigurare, ce presupune extinderea zonei de food-court, dublarea spațiului de relaxare (seating area), precum și construirea a peste 250 de noi locuri de parcare, dispuse pe două etaje.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.