Decizie șoc: Cătălin Voicu, șapte ani de închisoare!

Cătălin Voicu, fostul senator PSD, a fost condamnat la șapte ani de închisoare cu executare. A fost acuzat de intervenții la conducerea Electrica pentru ca o firmă să primească preferențial contracte.

Decizia este definitivă.

Fostul senator PSD Cătălin Voicu a fost trimis în judecată în acest dosar în noiembrie 2014, de procurorii DNA. L-au acuzat de complicitate la abuz în serviciu, faptă pe care a comis-o în perioada în care era consilier la Departamentul Securităţii Naţionale din cadrul Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 2004-2005, Cătălin Voicu, folosindu-se de funcţiile de consilier la Administraţia Prezidenţială şi ulterior deputat, a intervenit la directorul Electrica din acea perioadă, Nicolae Coroianu, şi la directorul economic să acorde contracte firmei Tech Safety pentru livrarea de produse din domeniul protecţiei muncii, în condiţiile în care societăţile beneficiare Electrica, Electrica Serv şi SISE Moldova aveau produse pe stoc peste necesar şi la preţuri supraevaluate de la acelaşi furnizor.

În urma acestor intervenţii, Nicolae Coroiu a dispus funcţionarilor din subordine, iar Petru Andronache a aplicat aceste dispoziţii privind achiziţii publice de echipament individual de protecţie şi echipament de lucru în valoare totală de 14.750.685 de lei (fără TVA) de la societatea Tech Safety.

Echipamentele au fost achiziţionate la un preţ supraevaluat, fără a se organiza vreo procedură de achiziţie publică, fiind prin încredinţare directă, fără a exista o negociere a preţului, care a fost stabilit potrivit intereselor furnizorului.

Astfel, au fost încheiate 77 de contracte cu firma Tech Safety, facturile pentru echipamentele livrate fiind achitate în regim de urgenţă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.