LeBron James, contract fabulos cu Los Angeles Lakers

LeBron James, marea vedetă a baschetului nord-american, a semnat un contract pe patru ani cu echipa Los Angeles Lakers, în valoare totală de 154 milioane dolari, a anunţat agenţia care îi reprezintă interesele, Klutch Sports Group, citată de AFP şi Agerpres.

LeBron James a disputat ultimele opt finale ale NBA (dintre a câştigat trei), iar acum se alătură unuia dintre cele mai importante cluburi din ligă, la care au mai evoluat în decursul anilor legende precum Kobe Bryant, Magic Johnson sau Shaquille O’Neal.

Specialiştii estimează că James rivalizează cu fostul star al lui Chicago Bulls, Michael Jordan, pentru titlul de cel mai bun jucător din istoria NBA.

Înaintea acestui transfer, LeBron James a evoluat timp de patru sezoane pentru Cleveland Cavaliers. La finele lunii iunie, el şi-a anunţat însă clubul că nu va activa opţiunea care îi permite să pretindă un ultim an de contract, cu un salariu de 35,6 milioane dolari, preferând să devină jucător liber şi să semneze cu formaţia californiană.

După recentul eşec al lui Cavaliers în finala NBA, în faţa echipei Golden State Warriors, James nu şi-a ascuns dorinţa de a evolua într-o echipă capabilă cu adevărat să rivalizeze cu Warriors, câştigătoarea a trei titluri NBA în ultimele patru sezoane.

Conform presei nord-americane, în afara formaţiei Los Angeles Lakers, alte două grupări, Houston Rockets şi Philiadelphia 76ers, l-au curtat pe triplul campion al NBA (2012, 2013 – cu Miami Heat, şi 2016 – cu Cleveland Cavaliers).

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.