Maria Grapini votează pentru autonomia UE în Apărare!

0

Plenul Parlamentului European a dezbătut, luni, 2 iulie, în sesiunea de la Strasbourg, Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării, document de strategie al UE și de temelie în politica mare europeană.

Intervenția europarlamentarului PPU-sl, Maria Grapini, a fost, din nou, una la subiect, cu accente pe avantajele statuării unui Program de apărare solid, pro Europa, în condițiile în care importurile existente la ora actuală generează deservicii economice importante familiei de state din care face parte și România. Umanista a pledat, la Strasbourg, pentru cooperare, inovare, cercetare și libertate de acțiune.

„Nimeni nu cred că dorește război, însă UE trebuie să-și întărească autonomia în domeniul apărării, pentru a garanta libertatea de acțiune pe glob. Trebuie să fim foarte realiști, industria apărării din UE trebuie să fie competitivă la nivel mondial și asta se încearcă prin acest Regulament. Industria de apărare trebuie să se bazeze pe cooperare, pe inovare, pe cercetare! Sunt mulțumită că în acest Regulament avem integrate IMM-urile, avem integrată cooperarea transfrontalieră. Până la urmă, se creează niște locuri de muncă, iar pe mine mă interesează să producem în Europa, să reindustrializăm Uniunea Europeană, sigur, și civil, dar să avem și o industrie a apărării, în loc să depindem de importuri, așa cum depindem în foarte multe alte domenii”, a spus europarlamentarul PPU-sl, în plenul de la Strasbourg.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.