Componența juriului de la Festivalul Cerbul de Aur 2018

Cele şapte persoane care vor juriza concursul din cadrul Festivalului Internaţional ”Cerbul de Aur” au fost desemnate, anunţă, printr-un comunicat transmis Agerpres, biroul de presă al Primăriei Braşov.

Juriul care îi va alege pe concurenţii ce vor urca pe scena Festivalului Internaţional ”Cerbul de Aur” este format din Andrei Tudor, Daniel Jinga, Liana Stanciu Georgescu, Felix Crainicu, Andeea Archip, Gabriel Scîrlet şi directorul festivalului, Smaranda Vornicu Shalit.

”Sunt extrem de onorată şi, în acelaşi timp, responsabilizată de semnificaţia aparte a acestei ediţii aniversare a Festivalului-Concurs Internaţional ”Cerbul de Aur”. Voi spune un lucru de domeniul evidenţei: ne dorim o repunere a acestui brand de prestigiu pentru TVR şi pentru România în poziţia pe care el o merită în peisajul muzical românesc. Lucrăm intens pentru a avea un mix de recitaluri româneşti şi străine, care să se ridice la standardele de calitate muzicală ale ediţiilor anterioare”, a declarat, potrivit comunicatului, Smaranda Vornicu Shalit.

Artiştii care vor să urce pe scena Festivalului şi să concureze pentru premii în valoare de 65 de mii de euro mai au timp să se înscrie până în data de 11 iulie, pe site-ul oficial al evenimentului, http://cerbul deaur.ro, unde este publicat şi Regulamentul Festivalului Concurs.

”Sperăm să oferim publicului din Piaţa Sfatului şi din faţa ecranelor de televiziune un concurs interesant, cu interpreţi talentaţi, fiecare cu amprenta sa artistică aparte. Mai sunt 10 zile şi îi încurajez să se înscrie pe toţi tinerii artişti care vor să urmeze calea de succes a unor mari nume precum Luminiţa Dobrescu, Corina Chiriac, Margareta Pâslaru, Angela Similea, Monica Anghel, Paula Seling sau Andra”, a punctat Smaranda Vornicu Shalit.

Compozitor şi dirijor, Daniel Jinga este maestru de cor al Operei Naţionale din Bucureşti şi dirijor al Orchestrei Simfonice Muntenia din Târgovişte. Jinga, care va face parte din juruiul de anul acesta, este fondator şi dirijor al corului de cameră Accoustic şi a colaborat în proiecte simfonice cu mari artişti români precum Phoenix, Gheorghe Zamfir sau Smiley.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.