Nepoata spionului rus otrăvit va candida în alegerile din Rusia

Share:

Viktoria, nepoata agentului rus otrăvit cu o neurotoxină în Marea Britanie, îşi face debutul pe scena politică. Ea a anunţat că va candida la alegerile regionale din Rusia.

Viktoria Skripal a fost nominalizată să se înscrie în cursa alegerilor regionale şi va candida în regiunea Iaroslavîl, din partea partidului de stânga, de opoziţie, „Rusia Dreaptă”, controlat de Kremlin.

„Când am ales candidaţii partidului, noi am propus-o pe ea şi a primit propunerea noastră cu plăcere”, a informat publicaţia Komersant, citându-l pe Secretarul Consiliului „Rusiei Drepte” din regiune, Anatoli Kashirin,  care a descris-o pe Viktoria ca fiind „un adevărat patriot cu o poziţie activă în viaţă”.

Viktoria este nepoata fostului spion rus Serghei Skripal, care era atunci ofițer al Direcției Generale de Informații Externe a Rusiei (GRU) şi verişoară cu fiica lui, Iulia, care s-au aflat în mijlocul scandalului privind otrăvirea fostului spion şi a fiicei lui cu o substanţă neurotoxică.

Serghei Skripal a schimbat „tabăra” la un moment dat şi a început să lucreze pentru britanici, dar a fost prins şi condamnat la închisoare. A fost eliberat apoi, în 2010.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.