Un nou protest în Piața Victoriei împotriva Guvernului și a modificărilor la Codul Penal

0

Peste 2.000 de persoane au protestat marţi seară în Piaţa Victoriei împotriva modificărilor la Codul penal şi a Guvernului.

Protestatarii au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Călin Farcaş, tânărul de 29 de ani din Braşov care a murit după ce a aşteptat doi ani să primească un nou plămân.

Manifestanţii au scandat „Hoţii, hoţii”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, „Demisia, demisia”, „PSD, ciuma roşie”, „România, trezeşte-te!”.

Protestatarii au afişat pancarte pe care scria „Jos labele de pe Codul penal”, „Toţi pentru Justiţie”, „Nu suntem reprezentaţi de corupţi şi agramaţi”, „Hoţia şi prostia conduc România”, „Nu ne mai sfidaţi!”.

Cei prezenţi în Piaţa Victoriei au ţinut un minut de reculegere în memoria lui Călin Farcaş, tânărul de 29 de ani din Braşov care a murit la Institutul „Marius Nasta” din Capitală, în timp ce aştepta un transplant de plămâni.

La ora 21 a fost intonat Imnul naţional iar protestatarii au aprins luminile telefoanelor mobile.

De asemenea, în piaţă au fost prezenţi mai mulţi voluntari care au strâns semnături pentru campania USR „Fără penali în funcţii publice”.

Pe timpul protestului traficul nu a fost blocat şi nu au fost înregistrate incidente.

Protestatarii au fluierat în vuvuzele şi scandează „Hoţii stau la puşcărie, în democraţie”, „PSD, ciuma roşie” şi „Analfabeta”.

Protestul, intitulat ”Oprim codul penalilor! Stop, penalilor”, a fost anunţat de Corupţia Ucide pentru ora 19,00, după ce Senatul a adoptat marţi proiectul de modificare a Codului Penal.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.