Fiul liderului Statului Islamic, ucis de rachetele rusești!

Share:

Fiul liderului grupării Statul Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, a fost ucis în Siria luni de trei rachete teleghidate ruseşti asupra unei peşteri unde acesta se afla, au afirmat serviciile de informaţii irakiene.

Marţi, Amaq, agenţia de propagandă a Statului Islamic, a anunţat că „Houdhayfah al-Badri, fiul califului, a fost ucis într-un atac împotriva combatanţilor şiiţi din Nussayriyyah şi a ruşilor într-o centrală electrică în provincia Homs”, situată în centrul Siriei.

Termenul de Nussayriyyah este utilizat de Statul Islamic pentru a desemna comunitatea alawită din care provine şi preşedintele sirian.

Potrivit comunicatului „Şoimilor”, unităţile serviciilor de informaţii irakiene subordonate Ministerului de Interne şi specializate în lupta împotriva Statului Islamic, 30 de şefi „terorişti” şi gărzi de corp ale fiului lui Al-Baghdadi se aflau în această peşteră care avea trei ieşiri, în provincia Homs. Dintre ei, 11 au fost ucişi în cursul atacului.

În 22 iunie, Houdhayfah al-Badri scăpase în Siria unui prim raid, de această dată al aviaţiei irakiene, în cursul căruia două dintre gărzile sale de corp au pierit, între care şi Saoud Mohammed al-Kurdi, căsătorit cu Douaa, fiica lui Abu Bakr, cu care avea doi copii. „El nu era un combatant şi cu atât mai puţin un kamikaze, ci mai degrabă o icoană care era deplasată dintr-un loc în altul pentru a ridica moralul jihadiştilor”, asigură „Şoimii”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.