Proteste în București și în alte orașe, după modificarea Codului Penal!

0

Peste 2000 de persoane au protestat, miercuri, în Piaţa Victoriei, fiind nemulţumiţi de adoptarea în Parlament a modificărilor Codului Penal. Mitingul a degenerat, fiind înregistrate violenţe între jandarmi şi protestatari. Alte mii de persoane au protestat, miercuri, în mai multe oraşe din ţară, scandând lozinci împotriva PSD, a ALDE, a UDMR şi cerând demisia lui Liviu Dragnea. Oamenii s-au strâns în pieţele centrale, în faţa prefecturilor sau au mărşăluit pe străzi, purtând cu ei steaguri, vuvizele, fluiere şi portavoci. La Cluj-Napoca, protestatarii au strigat ”Jos, Dragnea, jos, eşti un ticălos” şi ”UDMR, sluga PSD”.

Patru manifestanţi din Piaţa Victoriei au fost duşi la Poliţie după ce au forţat dispozitivul de jandarmi şi au aruncat cu diverse obiecte către ei, au transmis miercuri seară reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti. Instituţia precizează că doi jandarmi au făst răniţi în urma incidentelor.

„Ca urmare a incidentelor înregistrate în Piaţa Victoriei, când un grup de protestatari a forţat dispozitivul de jandarmi, şi au aruncat cu diverse obiecte către ei, patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării acestora şi luării măsurilor legale. De asemenea, doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor provocate având nevoie de îngrijiri medicale. Nu tolerăm acte sau gesturi care pun in pericol siguranţa cetăţenilor și vom acţiona de fiecare dată pentru combaterea lor”, a transmis Jandarmeria Bucureşti.

Instituţia susţine că jandarmii au acţionat cu bună credinţă „pentru evitarea creării unei stări de pericol şi pentru a opri acţiunile violente care puteau pune în pericol viaţa şi integritatea corporală sau sănătatea persoanelor”.

În legătură cu cei doi jandarmi răniţi se vor face acte de constatare pentru infracţiunea de ultraj şi vor fi înaintate Parchetului competent, urmând să aibă loc verificări pentru identificarea autorilor, adaugă Jandarmeria.

Mii de persoane au protestat, miercuri, în mai multe oraşe din ţară, scandând lozinci împotriva PSD, a ALDE, a UDMR şi cerând demisia lui Liviu Dragnea. Oamenii s-au strâns în pieţele centrale, în faţa prefecturilor sau au mărşăluit pe străzi, purtând cu ei steaguri, vuvizele, fluiere şi portavoci. La Cluj-Napoca, protestatarii au strigat ”Jos, Dragnea, jos, eşti un ticălos” şi ”UDMR, sluga PSD”.

Protestele au fost organizate pe reţelele de socializare. Protestatarii şi-au dat întâlnire în pieţele centrale, în faţa prefecturilor şi au mărşăluit pe străzi.

La Cluj-Napoca, manifestanţii s-au strâns în Piaţa Unirii şi au scandat ”PSD, ciuma roşie”, ”Nu vrem să fim conduşi de hoţi”, dar şi ”Denisia”.

Ulterior, participanţii la protest au pornit în marş pe străzile oraşului şi au strigat ”Jos, Dragnea, jos, eşti un ticălos”, ”România, trezeşte-te”, ”Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului”, ”UDMR, sluga PSD”.

Şi la SIbiu, câteva zeci de persoane au protestat peste drum de sediul PSD SIbiu, în ceea ce protestatarii din comunitatea ”Vă vedem” numesc ”Zona liberă de corupţie”.

Oamenii au discutat despre ce înseamnă modificările aduse Codului Penal.

”Astăzi în Parlament statul de drept a primit o nouă lovitură grea: majoritatea PSD-ALDE a votat în camera decizională, modificările la Codul Penal criticate de toate societatea românească şi partenerii internaţionali ai ţării. Parlamentul a dovedit că este o instituţie capturată de interesele unui grup de infractori. Cât de grave sunt aceste modificări? Cum ne vor afecta viaţa? Sunt ele reversibile? Care va fi parcursul lor şi ce şanse avem să le oprim?”, au transmis organizatorii.

Peste 200 de persoane au protestat şi la Iaşi. De asemenea, s-a ieşit în stradă şi în alte oraşe, printre care Arad, Braşov, Galaţi şi Timişoara.

Şi pentru ziua de joi sunt programate proteste în mai multe oraşe, acestea fiind intitulate ”Insubordonare civică”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.