Ministrul Deneș a inspectat zonele calamitate din județul Covasna

0

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de directorul general al Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR) Victor Sandu, și consilierul personal în probleme de ape, Costică Sofronie, a inspectat sâmbătă zonele afectate de inundații săptămâna trecută în județul Covasna.

Demnitarul a dorit să vadă la fața locului modul în care acționează echipele ANAR (Administrația Bazinală de Apă Olt și Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna) în zona comunelor Băcel și Dobârlău (satul Lunca Mărcușului) pentru închiderea breșelor făcute de apă în digurile râului Tărlung și pârâului Dobârlau. Totodată, ministrul și directorul general ANAR au coordonat lucrările de supraînălțare și întărire a digurilor, precum și a lucrărilor care, în cazul creșterii debitelor peste nivelul digului, asigură o deversare controlată, evitând astfel distrugerea acestora și crearea de noi breșe.

Ioan Deneș a luat această decizie având în vedere faptul că prognoza meteorologică arată probabilitatea ca în această zonă să cadă însemnate cantități de precipitații, iar Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor prognozează o creștere a debitelor cursurilor de apă, alimentate de viiturile formate de versanți.

De asemenea, ministrul a cerut directorului general ANAR ca specialiștii aflați în subordinea sa să monitorizeze cu atenție toate cursurile de apă, iar echipele de intervenție să fie pregătite să acționeze rapid pentru preîntâmpinarea eventualelor probleme care ar putea apărea și în alte bazine hidrografice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.