Ploile torențiale fac ravagii în Capitală și țară!

0

Ploile torenţiale fac din nou prăpăd în ţară. În Capitală mai multe străzi au fost inundate, iar maşinile au fost avariate din cauza copacilor dărâmaţi de vijelie. Ploile au făcut ravagii şi în Argeş, acolo unde un drum naţional a fost acoperit de apă.

Ploile torenţiale din ultimele ore au provocat inundaţii în mai multe zone din judeţul Argeş, unde pompierii intervin, sâmbătă după amiază, pentru evacuarea apei cu motopompe.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, Mădălina Epure, echipaje de intervenţie evacuează apa din comunele Mihăieşti şi Stâlpeni, unde apele acoperă mai multe curţi.

De asemenea, drumul naţional 73 a fost acoperit de viituri, pe acest tronson nivelul apei depăşind un metru.

În zonele afectate de inundaţii nu au fost semnalate victime şi nici case în care să fi intrat apa.

Inundatiile au făcut prăpad în Capitală. În decurs de o jumătate de oră, în unele cartiere s-au acumulat 15-20 l/mp, iar mai mulţi copaci au căzut pe maşini din cauza furtunilor.

”La București abia acum încep să intre datele dacă sunt solicitări de ajutor. Pe plan național, s-au luat măsurile la toate județele care sunt sub incidența codului galben acolo unde este nevoie. Vrem să prevenim ce s-a întâmplat zilele trecute. Monitorizăm situația. Acolo unde este nevoie de manevra de forțe va fi făcută fie la cerere fie dacă sesizăm că trebuie să trimitem forțele respective. Există monitorizare continuă la nivelul centrului operativ al Ministerului de Interne.”, a spus secretarul de stat Raed Arafat la România TV.

Pentru 32 de judeţe, de sâmbătă de la ora 16.00, şi până luni, la ora 21.00, este în vigoare o atenţionare cod galben. În acest interval, în zonele deluroase şi la munte, precum şi în Oltenia, Transilvania şi local în Muntenia, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 25-30 de l/mp şi pe arii restrânse vor atinge chiar şi 50-70 de l/mp.

 

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.