Totul despre insolația la copii

0

Combinaţia temperaturi înalte cu un nivel ridicat al umiditătii este foarte greu de suportat de organism care se supraincălzeste şi apare fenomenul de insolaţie la copii, dar şi la adulţi.

Insolația este greu de suportat de oamenii mari, dar copiii sunt expuşi unui risc şi mai mare. Corpurile lor mici se supraîncălzesc mult mai uşor, iar primele simptome de insolaţie la copii sunt puls rapid, dureri de cap şi epuizare fizică.

Dacă observi aceste semne la copilul tău, sună la Urgenţe. Însă până la sosirea paramedicilor, iată ce paşi trebuie să urmezi pentru a te asigura că reduci cât mai mult riscurile unor complicaţii.

Insolaţie la copii: Mergi la umbră

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să duci copilul la umbră. Şi mai bine ar fi să găseşti un loc cu aer condiţionat. Astfel vei reuşi să reduci mult mai repede temperatura corpului copilului. Un ventilator sau aparatul de aer condiţionat va distribui aer pe piele, ceea ce va ajuta procesul de transpiraţie. Acest proces ajută organismul să se răcorească.

Insolaţie la copii: Îndepărtează hainele

Scoate cât de multe haine poţi de pe copil, mai ales dacă sunt strânse pe corp. Acest lucru ajută la o mai bună circulaţie a aerului pe corp şi scade temperatura. Asigură-te că nimic nu stă strâns în jurul gâtului pentru ca sângele să circule, iar respiraţia să revină la normal.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.