Festivalul de jazz de la Gărâna a devenit un adevărat pelerinaj!

0

Festivalul de jazz de la Gărâna a transformat micul sat de la poalele munţilor Semenic într-un adevărat pelerinaj devenit notoriu pentru iubitorii acestui gen muzical, este de părere maestrul Florian Lungu, prezent la acest sfârşit de săptămână la cea de-a XXII-a ediţie a manifestării.

‘Cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna este o firească şi necesară continuare a unei frumoase tradiţii, care a transformat acest loc aproape necunoscut într-un adevărat pelerinaj devenit notoriu pentru lumea jazzului. Artiştii străini au găsit la Gărâna nu numai un public numeros, dar şi receptiv, entuziast şi apt pentru a prelua, a înţelege şi a-şi însuşi lumea de frumuseţi pe care o presupune această hartă a creativităţii care este jazzul. De la an la an, acest festival devine tot mai important în peisajul nostru muzical. Există multe festivaluri de jazz în prezent, dar niciunul de o asemenea anvergură. În afara numărului mare de concerte şi a faptului că festivalul se desfăşoară în trei locaţii distincte, zilnic, aici se întâmplă şi diverse alte acte culturale. De asemenea, pe lângă muzica în sine, ceea ce ne oferă Gărâna din punct de vedere al naturii depăşeşte toate aşteptările. Mă refer aici la aerul deosebit de curat şi la priveliştea care ne înconjoară’, a declarat sâmbătă seară Florian Lungu.

Festivalul, care a început joi, a oferit în acest an câte patru concerte pe zi, pe scena din Poiana Lupului, două concerte, de vineri până duminică, pe scena din curtea hanului ‘La răscruce’, locul unde s-a ‘născut’ evenimentul, şi trei concerte, în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, la Biserica Catolică din Văliug.

‘Festivalul în acest an a fost mai stufos, cu un total de 25 de concerte. Unul dintre ele este mai mult decât un concert, este un happening cultural, care a inclus şi un vernisaj de pictură cu improvizaţii jazzistice la pian şi chitară ale unui mare artist din Banat, Gheorghe Fickl. Celelalte concerte au fost susţinute de mari vedete ale scenei mondiale’, a afirmat preşedintele Fundaţiei Culturale Jazz Banat, Marius Giura, organizatorul manifestării.

În plus, tot ceea ce s-a desfăşurat ‘La Răscruce’ s-a derulat sub umbrela Romanian Jazz Meeting, un proiect care se întâmplă aproape în orice ţară importantă din Europa, după cum susţine Giura.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.