Canicula face ravagii în Japonia. 14 persoane au murit!

0

Temperaturile extreme din Japonia au omorât cel puţin 14 persoane în timpul weekendului prelungit şi au îngreunat intervenţiile în zonele afectate de inundaţii, scrie Reuters.

Temperaturile de luni, în timpul unei sărbători naţionale, au ajuns până la 39 de grade Celsius în unele zone şi combinate cu umiditatea ridicată, au dus la condiţii periculoase, a comunicat Institutul Meteorologic al Japoniei.

Cel puţin 14 persoane au murit din cauza căldurii, printre care şi o femeie de peste 90 de ani care a fost găsită inconştientă pe un câmp. Alte câteva mii au avut nevoie de tratament în spital.

Cea mai gravă situaţie a fost în zonele fără ieşire la mare, cum ar fi oraşul Ibigawa, unde temperaturile au ajuns la 39.3 grade Celsius. În Tokyo s-au înregistrat luni 34 de grade Celsius.

În vestul Japoniei, condiţiile meteorologice au îngreunat eforturile autorităţilor care curăţau zonele afectate de inundaţii de noroi şi moloz.

Temperaturi de peste 35 de grade, încadrate în Japonia ca fiind „zile cu o căldură intensă”, au fost înregistrate în 200 de puncte din Japonia duminică, iar valul de căldură este aşteptat să dureze până la sfârşitul săptămânii, conform Institutului Meteorologic al Japoniei.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.