Campanie de vaccinare în patru zone de risc din Caraș-Severin

0

Patru zone de risc în ceea ce priveşte refuzul părinţilor de a-şi vaccina copiii au fost identificate în judeţul Caraş-Severin, unde autorităţile sanitare, împreună cu administraţia publică locală, vor realiza o campanie de informare şi imunizare împotriva a diferite boli.

„Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi UNICEF, au demarat o campanie cu privire la vaccinare. În judeţul Caraş-Severin, Direcţia de Sănătate Publică, Instituţia Prefectului şi unităţile administrativ-teritoriale au identificat patru zone de risc, patru comunităţi vulnerabile, şi anume, în cartierul Mociur din municipiul Reşiţa, în cartierul Măgura din oraşul Bocşa, în comuna Dognecea şi în comuna Racăşdia. Toate acestea au fost identificate de noi ca având un număr redus de vaccinări la copii. Credem că această campanie va avea efect atât în ceea ce priveşte vaccinarea antirujeolică, dar şi de altă natură”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin, Dănilă Miloş, la finalul şedinţei Colegiului Prefectural Caraş-Severin, desfăşurat joi, la Reşiţa.

Campania, care se intitulează „Door to door” (din uşă în uşă), se va derula în perioada 1 – 10 septembrie. Cu acest prilej, oamenii vor fi informaţi de reprezentanţii autorităţilor sanitare cu privire la efectele pozitive ale vaccinării.

Vaslui, Mehedinţi şi Caraş-Severin sunt alese judeţe pilot pentru această campanie, după ce, în Bacău, a avut un mare succes, a precizat Dănilă Miloş.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.