Avion de luptă F16 israelian, prăbuşit sâmbătă în Israel

Un avion de luptă F16 israelian s-a prăbuşit sâmbătă în Israel în timp ce armata lansa atacuri împotriva unor ‘ţinte iraniene’ în Siria după ce interceptase o dronă venită din teritoriul sirian, a anunţat armata, relatează AFP.

‘Forţele de apărare din Israel au vizat sisteme de control iraniene în Siria care au trimis drona în spaţiul aerian israelian’, a declarat pe Twitter un purtător de cuvânt al armatei, locotenent Jonathan Conricus.

‘Tiruri antiaeriene siriene intense, un F16 s-a prăbuşit în Israel, piloţii sunt teferi şi în siguranţă’, a indicat purtătorul de cuvânt.

Un comunicat al armatei a precizat că forţele israeliene au identificat o ‘dronă iraniană’ lansată din Siria şi a interceptat-o în spaţiul aerian israelian cu un elicopter de luptă.

Poliţia a anunţat că avionul F16 s-a prăbuşit în regiunea Jezreel, la est de oraşul Haifa, în nordul Israelului. ‘Iranul este responsabil de această gravă încâlcare a suveranităţii israeliene’, a menţionat de asemenea purtătorul de cuvânt al armatei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.