Ionel Dancă: Adevăratul bilanţ al Guvernului e că românii plătesc rate mai mari

0

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, a afirmat miercuri că adevăratul bilanţ al Cabinetului Dăncilă pentru românii cu credite în lei este de fapt relevant prin faptul că plătesc rate mult mai mari la bancă, ROBOR ajungând în prezent la 3,43%.

„ROBOR la 3 luni a ajuns azi la 3,43%. De la preluarea guvernării de către PSD şi ALDE, ratele la creditele pentru Prima Casă s-au majorat cu peste 30%. Adevăratul bilanţ al guvernării Dragnea – Dăncilă pentru românii cu credite în lei este că plătesc rate mai mari la bancă şi au mai puţini bani pentru traiul lor zilnic”, a afirmat miercuri, pe Facebook, Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL.

Şi deputatul PNL, Dumitru Oprea, a susţinut miercuri că premierul Viorica Dăncilă a “pus pe masă” un set de realizări, însă fără să spună un punct de vedere personal, acesta afirmând că un act de guvernare nu se face doar cu slide-uri power point.

„La şase luni de mandat, premierul Viorica Dăncilă a avut de „pus pe masă” un set de „realizări măreţe” însăilate de consilierii domniei sale. Nici un punct de vedere personal, nici o idee proprie în afara „programului de guvernare“. Iar în privinţa respectării lui, nu mai poate depune nimeni mărturie sub avalanşa de gloanţe a economiei reale: creşterea galopantă a inflaţiei, indicele ROBOR la cote istorice, incertitudine pe piaţa bursieră, etc. Un act de guvernare nu se face doar cu slide-uri PowerPoint, ci presupune un contract între cetăţean şi cei delegaţi să administreze treburile statului. Între actuala guvernare şi societate s-a instaurat o ruptură iremediabilă, iar concilierea ar putea să apară doar prin dovezi de competenţă şi cinste. Ambele fiind greu de demonstrat de către cea mai slabă garnitură de miniştri din epoca post-decembristă. Deasupra tuturor acestor aspecte planează grava neîncredere a cetăţeanului român în statul căruia îi plăteşte taxe şi impozite. Niciodată românii nu şi-au simţit mai puternic trădate încrederea şi propria securitate”, a declarat deputatul PNL, Dumitru Oprea, într-un comunicat de presă remis de MEDIAFAX.

Premierul Viorica Dăncilă a prezentat, luni, bilanţul Executivului la şase luni de la guvernare, spunând că veniturile la buget în semestrul I al anului 2018 au fost de 132 miliarde lei, mai mari cu 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului 2017, când veniturile au fost de 117,2 miliarde lei.

 

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut miercuri la valoarea de 3,43%, de la 3,42%, cât înregistrase marţi, reiese din datele Bancii Naţionale a României (BNR).

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.