Premierul Dăncilă continuă seria gafelor. Episodul: Republica Macedonia!

Share:

Viorica Dăncilă, aflată în vizită în Republica Macedonia, a declarat la Skopje că este primul prim-ministru care vizitează această ţară, dar şi că cetăţenii acestei ţări sunt „macedoni”, în loc de „macedoneni”.

„Îmi face o deosebită plăcere să fiu astăzi la Skopje ca primul prim ministru care vizitează Republica Macedonia”, a spus Viorica Dăncilă la începutul declaraţiei comune pe care a susţinut-o alături de omologul său macedonean, Zoran Zaev. În acest moment paharul aflat pe pupitrul premierului macedonean s-a spart, ceea ce a făcut-o pe Viorica Dăncilă să se oprească din discurs pentru câteva clipe, relatează Mediafax.

Primul prim-ministru care a vizitat Republica Macedonia a fost Tony Blair, premierul Marii Britanii, care a efectuat vizita pe 3 mai 1999. Ultima oară Republica Macedonia a fost vizitată tot de un premier britanic, respectiv Theresa May, pe 17 mai 2018. În total, după ce Republica Macedonia şi-a declarat independenţa, în 1991, nu mai puţin de 24 de premieri au vizitat această ţară.

Premierul Viorica Dăncilă a greşit şi când a afirmat că cetăţenii Republicii Macedonia sunt „macedoni”, în loc de „macedoneni”.

De asemenea, ea a afirmat că aromânii sunt cetăţeni, în loc de etnici de naţionalitate macodoneană, în contextul în care s-a referit la comunităţile aromânilor din Republica Macedonia şi macedonenilor din România.

 

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.