Liberalul Pavel Popescu avertizează: Nu se fac eforturi serioase pentru grăbirea procesului de digitalizare a României!

0

Deputatul PNL de Timiș, Pavel Popescu, a trimis, pe mailul redactiei, o declarație de presă privind raportul de activitate al MCSI pe ultimele șase luni, declarație pe care o publicăm, integral, în continuare:

“Raportul de activitate din ultimele 6 luni al ministerului Comunicațiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) relevă faptul că guvernele PSD&ALDE nu au acordat importanța necesară implementării proiectului de digitalizare al României. Ministrul actual susține că în ultimele şase luni a muncit cât au muncit alţii în trei ani. Eu nu m-aș fi lăudat cu așa ceva. Cu scurte pauze, acest minister a fost condus tot de miniștri social democrați, deci nu înțeleg de ce își aruncă vina unul în cârca altuia, în loc să fi făcut lucruri concrete.

Deși există probleme cu serviciile Poștei Române, ministrul Comunicațiilor a găsit un țap ispășitor. Concluzia? O să stați în continuare la cozi interminabile la Poșta și va mai dura până cetățenii vor avea parte de servicii moderne și digitalizate.

Vreau să îi reamintesc ministrului Comunicațiilor că România ocupă în continuare ultimul loc în Uniunea Europeană în privința indicelui DESI – Digital Economic and Society Index, calculat de Comisia Europeană, deși avem un potenţial foarte mare de dezvoltare în acest domeniu.

Și programele prin care cei de la PSD&ALDE promiteau stimularea investițiilor de stat și private în infrastructuri suport sunt implementate cu mare întârziere, așa cum a recunoscut și ministrul Comunicațiilor prin prezentarea acestui bilanț.

Din păcate nu s-au realizat suficiente etape, pașii sunt prea lenți având în vedere că vorbim de un proces de digitalizare. În ciuda graficelor frumoase, guvernele PSD&ALDE încă sunt repetente la capitolul digitalizare.”

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.