Avertisment FBI: Rusia se amestecă în politica americană!

FBI continuă ”să încerce să slăbească şi să împartă Statele Unite”, interferând în procesul electoral american şi amestecându-se în dezbaterea politică, a acuzat joi şeful serviciilor americane de informaţii Dan Coats.

Rusia continuă să se amestece în procesul politic american, acuză şefii spionajului şi FBI. ”Aceasta este o ameninţare pe care este necesar să o luăm foarte în serios”, a avertizat la rândul său Christopher Wray, directorul poliţiei federale (FBI), prezent de asemenea la o conferinţă de presă consacrată acestui subiect, la Casa Albă.

Pentru moment, eforturile Rusiei de a încerca ”să ne submineze valorile fundamentale” nu sunt la fel de importante ca în vederea influenţării alegerilor prezidenţiale în 2016, a notat Coats.

”Nu am văzut acest tip de eforturi importante până în prezent”, a subliniat el. Directorul FBI a notat că nu a constatat până acum vreun atac direct asupra infrastructurilor electorale. ”Ceea ce vedem sunt nişte tentative de a influenţa, rău intenţionate”, a subliniat Wray.

Amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 a determinat Departamentul Justiţiei să numească un procuror special care să ancheteze cu privire la aceste acţiuni, dar şi cu privire la o posibilă complicitate între echipa de campanie a lui Donald Trump şi autorităţile ruse.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.