Festivalul de film Cinemascop, un uriaș succes

0

Festivalul de film Cinemascop s-a încheiat, duminică seară, iar timp de cinci zile sute de persoane au fost prezente în grădina de vară de la Eforie Sud pentru a viziona proiecţiile de film şi pentru a admira expoziţia de fotografie din arhiva fotografică Agerpres.

Festivalul, organizat cu ajutorul Centrului Ceh Bucureşti şi cu sprijinul EUNIC România, Primăriei Eforie şi RADEF – RomâniaFilm, a avut loc la Grădina de vară din Eforie Sud, redeschisă după 14 ani.

Peste 400 de persoane au fost prezente, în fiecare seară, la proiecţii şi au admirat fotografiile Agerpres.

„Proiectul acesta este menit să lege nucleul, centrul cu periferiile, iar Eforie, făcând asta, putem crede că a intrat în schimbul acesta prin care
fiecare de la fiecare învaţă. Asta e important şi festivalul despre asta vorbeşte, pentru că e intersecţia dintre mai multe lumi, iar noi am fost
legătura, de această dată. (…) Parteneriatul cu Agerpres a fost important, pentru că prin Agenţie ne-am făcut auziţi, iar expoziţia, care a fost expusă aici, a fost vizitată de fiecare om care a văzut şi filmele”, a declarat directorul Centrului Ceh, Frantisek Zachoval.

Alături de Frantisek Zachoval, la festival au fost prezenţi Emil Cristian Ghiţă, cel care a iniţiat proiectul, şi Sorina Neaga, PR manager al evenimentului.

O prezenţă aparte a fost Marcela Cheru, cea care a vândut bilete la cinematograful din Eforie din 1964 până în 2004, moment în care acesta a fost închis. Ea şi-a amintit că, deşi capacitatea maximă era de 1.512 locuri, la unele proiecţii erau vândute chiar şi 2.500 de bilete.

De asemenea, în faţa publicului a fost prezent Marian Dragomir, care din 1981 până în 1994 a proiectat filme la cinematograful din Eforie Sud şi care a evidenţiat că aici aveau loc premierele din acea perioadă.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.