Macron, acuzat că se opune unui acord privind Brexitul

0

Fostul ministru de externe britanic William Hague l-a avertizat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că nu este în interesul Franţei să stea în calea eforturilor britanice de a-şi asigura un acord favorabil de Brexit, relatează marţi Press Association.

După ce premierul britanic Theresa May şi-a scurtat vacanţa pentru a se întâlni cu Emmanuel Macron la Fort de Bregancon, săptămâna trecută, Hague a conchis că este clar că responsabilii guvernului britanic au identificat Franţa ca fiind „principalul obstacol naţional” în calea unui acord cu UE.

Fostul şef al diplomaţiei britanice anticipează într-un articol publicat în The Daily Telegraph că Macron va continua să menţină o „linie dură” în negocierile pentru Brexit, comparându-l cu Charles de Gaulle, care a blocat aderarea Marii Britanii la Piaţa Comună, în anii 60.

William Hague notează totuşi că, într-o perioadă de schimbări globale, cele două ţări au nevoie una de cealaltă mai mult ca oricând, în timp ce un eşec al UE de a-şi asigura o „relaţie specială” cu Regatul Unit după retragerea acestuia din blocul comunitar i-ar afecta propriile şanse de supravieţuire.

El recunoaşte totodată că premierul May şi actualul ministru de externe britanic Jeremy Hunt au dreptate să facă tot posibilul pentru a-l influenţa pe Macron, în eforturile lor de a „determina o schimbare de atitudine” din partea Bruxellesului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.