Componența juriului Festivalului „Cerbul de Aur” 2018

0

Edvin Marton din Ungaria, Gigliola Cinquetti, Kristina Cepraga Goodwin şi Luminiţa Dobrescu din Italia, Eleni Foureira din Grecia, Arsenie Toderaş din Republica Moldova şi Mădălin Voicu (România) sunt artiştii care vor decide câştigătorii ediţiei din acest an a Festivalului concurs internaţional „Cerbul de Aur”.

Potrivit unui comunicat al TVR, transmis marţi, artiştii vor juriza prestaţia celor 18 concurenţi (pe 30 şi 31 august) şi vor alege câştigătorii celor nouă premii, în valoare totală de 65 de mii de euro.

„Patru dintre juraţi vor avea un dublu rol la „Cerbul de Aur”: Edvin Marton, Gigliola Cinquetti, Eleni Foureira, reprezentanta Ciprului la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest, ocupantă a locului secund în concursul de la Lisabona, şi Luminiţa Dobrescu, primul artist din România distins cu Marele Trofeu al Festivalului, vor susţine şi recitaluri pe scena de la Braşov”, precizează sursa citată.

Anul acesta, la jumătate de veac de la prima ediţie a „Cerbului de Aur”, pe scena festivalului vor mai susţine recitaluri Andra, Delia, Horia Brenciu, Loredana, The Motans, Carla’s Dreams, Flavius and Linda Teodosiu Show Band, The Humans, James Blunt, Amy Macdonald şi vedeta Galei – Nicole Scherzinger.

Secţiunea Concurs a festivalului va avea 18 protagonişti, artişti din 15 ţări, care vor încerca să obţină Marele Trofeu al Festivalului „Cerbul de Aur” sau unul din celelalte premii.

Desfăşurat în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, în anul Centenarului României şi semicentenarului „Cerbului de Aur”, festivalul va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului, spectacolul România Centenar şi evenimente adiacente.

Festivalul Internaţional „Cerbul de Aur” a debutat în anul 1968 şi a avut 17 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2009. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzica organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.