Daniel Crista s-a impus în prologul de la Turul Ținutului Secuiesc

Share:

Sportivul originar din Reșița a câștigat prologul ediției cu numărul 12 din Szeklerland Tour. Acesta reprezintă primul său succes într-o etapă din calendarul UCI (Uniunii Cicliste Internaționale) și totodată prima victorie internațională pentru CSA Steaua.

Daniel Crista (27 ani), locul 7 în clasamentul general al ediției trecute – cel mai bine clasat sportiv român la Turul Ținutului Secuiesc 2017, a fost cel mai rapid pe străzile din Sfântu Gheorghe și l-a devansat pe moldoveanul Nicolae Tanovitchii și pe ucraineanul Oleksandra Prevar, ambiii de la Team Novak.

Pentru Crista, victoria din prologul de la Sf.Gheorghe îi oferă moral în perspectiva Turului României (18 septembrie – prima etapă la Alba Iulia), competiție ce revine în calendarul UCI după 5 ani. „Sunt foarte bucuros de acest succes pentru că asta îmi propusesem înainte de cursă. Aștept cu nerăbdare Turul României, mai avem două competiții până atunci, deci vom fi foarte bine pregătiți. Mi se și face pielea de găină când aud de Turul României, e chiar un tur foarte frumos, e competiția noastră de suflet. Este un obiectiv important și acolo mi-aș dori foarte mult să câștig o etapă”, a precizat Daniel Crista.

Pentru prima oară în istoria turului, miercuri avea loc o etapă care nu se desfășoară în județul Harghita și anume etapa Castelelor, care se va desfășura miercuri. Etapa Castelelor are aproape 200 de kilometri și se parcurge pe traseul următor: Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Baraolt, Belin, Sfântu Gheorghe și este traseul cel mai ușor al concursului din punctul de vedere al diferențelor de nivel.

Clasament general prolog Szeklerland Tour:

  1. Daniel Crista (CSA Steaua – România)  06.57.62
  2. Nicolae Tanovitchii (Team Novak  – Moldova) 07.02.51
  3. Oleksandr Prevar (Team Novak – Ucraina) 07.06.11

Clasament sportivi români:

  1. Daniel Crista (CSA Steaua)
  2. Andrei Cojanu (MS Tina-Focus)
  3. Valentin Pleșea (CSA Steaua)

Clasament U23

  1. Maik Van Der Heidjen (Destil-Parkhotel Valkenburg/Olanda)
  2. Andrei Cojanu (MS Tina-Focus/România)
  3. Alex Molenaar (Destil-Parkhotel Valkenburg/Olanda)

Eduard Novak: „Mă bucură apariția echipelor românești!”

Întors abia luni de la Mondialele paralimpice, Eduard Novak (42 ani) a luat inextremis decizia de a nu concura la Turul Ținutului Secuiesc, acest lucru fiind o premieră în istoria competiției inaugurată în 2007. Accidentat la claviculă zilele trecute în China, Eduard Grosu a fost invitat VIP la eveniment. Un număr de 18 sportivi români de la 4 echipe (Team Novak, CSA Steaua, MS Tina-Focus și UVT-Devron West Cycling Team) au luat startul la ediția din acest an, acesta fiind un record.

Președintele FR Ciclism a salutat însă prezența numeroasă a sportivilor români la Szeklerland Tour. „În 2007 când am pus bazele primei competiții UCI din România nu credeam că vom ajunge aici. Mă bucură faptul că primarii din Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc și Târgu Secuiesc și alte orașe din zonă au înțeles că organizarea unui tur ciclist internațional înseamnă promovarea unei regiuni, a unei tradiții, a unei culturi. În 2019 vom avea un concurs de categorie 2.1 numai cu echipe continentale. Mă bucură totodată faptul că se nasc din ce în ce mai multe echipe românești și iau startul la competiții internaționale. Pentru noi Turul României este obiectivul numărul unu în acest an. Muncim din greu să iasă o competiție frumoasă. „, a precizat unicul campion paralimpic al României.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.