Dumitru Fărcaș, înmormântat cu onoruri militare

0

Dumitru Fărcaş va fi înmormântat joi cu onoruri militare. Celebrul taragotist va fi îngropat în spatele casei părinteşti din comuna Groși, județul Maramureş. 

Dumitru Fărcaş a murit n noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 80 de ani, într-un spital din Cluj-Napca, în urma unui infarct.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al taragotistului Dumitru Fărcaş a fost depus miercuri la Casa de Cultură a Studenților, în Sala Dumitru Fărcaș, iar toţi cei care doresc pot să îi aducă un ultim omagiu Maestrului. Joi, începând cu ora 11.00, la Casa de Cultură a Studenților, va avea loc o ceremonie religiosă. Înmormântarea va avea loc joi după-amiază în curtea casei părinteşti din comuna Groși, județul Maramureş.

„Tara lui și mândra lui.. il așează azi pe Mitrusca al lor, pe scenă, pentru ultima dată! De la ora 14:00, la Casa de Cultura a studenților…. Joi, ora 11, va fi slujba de înmormântare, apoi, cu onoruri militare, va fi condus pe ultimul sau drum spre Groși, sa își odihnească sufletul în grădina casei părintești”, a anunţat soţia lui Dumitru Fărcaş.

„A fost dorinţa artistului exprimată în mai multe ocazii, inclusiv în desele vizite care le făcea acasă. (…) Cel mai probabil va fi înmormântat în spatele casei părinteşti din comună. Dumitru Fărcaş va fi înmormântat cu onoruri militare, după ce la Casa Studenţilor din Cluj va avea loc ceremonia funerară”, a declarat viceprimarul localităţii Groşi, Gavril Ardusătan.

Potrivit acestuia, după sosirea cortegiului funerar de la Cluj, va urma un scurt moment liric susţinut de renumiţi artişti din Transilvania.

Viceprimarul comunei Groşi a afirmat că la înmormântare vor participa oficialităţile locale, săteni, precum şi numeroşi artişti care l-au cunoscut sau au colaborat de-a lungul carierei profesionale cu Dumitru Fărcaş.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.