Liberalul Pavel Popescu: Guvernul PSD&ALDE folosește rectificarea bugetară ca instrument de pedeapsă a adversarilor politicii!

0

Proiectul de rectificare bugetară este o încercare a celor de la Guvern de a-i păcăli pe români, dar și de a fi utilizat ca un instrument de pedeapsă a unor instituții fundamentale pentru statul român, dar pe care cei de la PSD&ALDE le văd ca adversari politici”, susține într-o declarație de presă, pe care o prezentăm, integral, în continuare deputatul PNL, Pavel Popescu.

“Mai mult chiar, ministrul de Finanțe nu a respectat Legea răspunderii fiscal-bugetare, Legea 69/2010, care stipulează foarte clar obligativitatea Ministerului Finanțelor ca până la sfârșitul lunii iulie să prezinte un raport privind situația economică și bugetară pe primele 6 luni ale anului plecând de la execuția bugetară. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar propunerea proiectului de rectificare bugetară a fost făcută de premierul României, cu scopul ca românii să nu știe care este de fapt adevărata realitate.

De exemplu, în urma unei analize realizată de PNL pe primul trimestru față de veniturile programate nu s-au încasat decât 60% din veniturile rezultate în urma decontării cheltuielilor efectuate de la Comisia Europeană, iar în al doilea trimestru au scăzut la 45%, ceea ce arată foarte clar că actualul Guvern este incapabil să folosească banii pe care îi avem la dispoziție din bugetul Uniunii Europene, bani nerambursabili.

Și probleme mai sunt, dar celor de la PSD&ALDE nu le pasă. Au tăiat bani, fără să argumenteze de ce, de la instituțiile pe care nu le controlează, cum ar fi de exemplu Administrația Prezidențială.

Din păcate pentru noi cei de la PSD&ALDE au demonstrat prin propunerea rectificării bugetare că nu le pasă de nimic, ci au ținut cont doar de partea ”cu cine împarte – parte își face”. Acest mod iresponsabil de gestionare a resurselor românilor trebuie să stopeze! Le readuc aminte celor de la PSD&ALDE că România nu este moșia lor, este țara noastră, a tututor”, a precizat deputatul PNL, Pavel Popescu.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.