Mitingul Diasporei din Piața Victoriei, din 10 august, nu va fi anulat!

0

Primăria Capitalei anunță că Federația Românilor de Pretutindeni a informat instituția, în urmă cu câteva zile, că nu va mai organiza mitingul pe 10 august, subliniind că organizatorul încearcă să inducă ideea că a primit un răspuns negativ de la autorități, deși protestul a fost deja aprobat. Preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, spune că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora din 10 august, în Piaţa Victoriei, întrucât nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei. El a spus că oamenii au dreptul să protesteze în continuare şi că va fi şi el, la rândul său, prezent la miting, însă nu în calitate de organizator.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au transmis marţi seară jurnaliştilor, la câteva ore după comunicatul de presă privind mitingul românilor din diaspora din 10 august, protocolul semnat cu autorităţile cu competenţe în domeniu. Documentul a fost trimis şi organizatorului protestului, Federaţia Românilor de Pretutindeni. Protocolul nu este datat şi conţine detalii despre organizarea evenimentului.

Documentul scanat a fost trimis presei la aproximativ patru ore după comunicatul oficial referitor la mitingul din 10 august, în care municipalitatea informa faptul că Federaţia Românilor de Pretutindeni, cea care solicitase aviz pentru evenimentul de vineri din Piaţa Victoriei, nu mai vrea să se ocupe de organizarea lui şi reproşa că aceasta vrea să inducă ideea că a existat doar o un refuz din partea PMB, în condiţiile în care mitingul a fost autorizat după întâlnirea pe care primarul Gabriela Firea a avut-o cu autorităţile competente. În acelaşi timp, preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, a spus că nu îşi mai asumă organizarea mitingului românilor din diaspora din 10 august, în Piaţa Victoriei, întrucât nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei, transmite News.ro.

Preşedintele Federaţiei spune că municipalitatea i-a trimis şi lui protocolul pe e-mail marţi seară.

Protocolul conţine semnătura şi ştampila primarului Capitalei Gabriela Firea, precum şi semnăturile reprezentanţilor Brigăzii Rutiere, ai Poliţiei Capitalei, Poliţiei Locale, Jandarmeriei Capitalei, RATB, ALPAB şi ai direcţiilor de specialitate din primărie. Conform documentului, protestul fusese aprobat pentru ziua de vineri, în intervalul 15.00 – 23.00, în Piaţa Victoriei, cu zonă extinsă pe străzile din jurul intersecţiei.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.