Opoziția din Venezuela ironizează teza atentatului la Maduro!

Share:

Opozantul venezuelean în exil Julio Borges, fost preşedinte al parlamentului, a calificat drept farsă atentatul care, potrivit preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost întreprins împotriva sa sâmbătă la Caracas, informează miercuri AFP.

Incriminat de Maduro, care îl acuză că este implicat în acest incident, Borges i-a răspuns direct pe contul său de Twitter. ‘Nici ţara, nici lumea nu cred în farsa ta cu atentatul. Ştim cu toţii că este vorba de un montaj menit să ne pună sub urmărire şi să ne condamne, pe noi, cei care ne opunem dictaturii’, a notat Borges în mesajul transmis marţi.

Potrivit versiunii autorităţilor venezuelene, împotriva lui Maduro a fost întreprinsă o tentativă de asasinat cu ajutorul a două drone încărcate cu exploziv. Şapte militari au fost răniţi.

În afară de Borges, Maduro a acuzat de implicare în ‘atentat’ un deputat al opoziţiei venezuelene, Juan Requesens. Într-o mărturie filmată în imagini difuzate de Maduro, numele lui Borges şi Requesens au fost menţionate de un militar în retragere, una dintre persoanele ce au fost arestate după incidentul de sâmbătă.

Formaţiunea de opoziţie din care face parte Requesens, Primero Justicia, a anunţat că acest deputat şi sora lui au fost arestaţi marţi de serviciile venezuelene de informaţii, Sebin. Ulterior, Requesens a fost eliberat, potrivit familiei sale.

Pe contul său de Twitter, Borges a condamnat arestarea deputatului. ‘Denunţăm în faţa lumii abuzul nejustificabil’ comis împotriva lui Juan Requesens, ‘a cărui imunitate parlamentară a fost încălcată şi care a fost plasat în detenţie’, a notat Borges.

În paralel cu alocuţiunea lui Maduro, preşedintele Adunării Constituante, Diosdado Cabello, numărul doi al regimului chavist, a anunţat că Adunarea va discuta începând de miercuri ‘suspendarea imunităţii parlamentare a celor care sunt implicaţi’ în ‘atentatul’ împotriva lui Maduro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.