Tăriceanu nu exclude candidatura la prezidențiale

Share:

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi seară, la Antena 3, că nu îl sperie o candidatură la alegerile prezidenţiale, dar nici nu este în prezent „mânat de o ambiţie nemăsurată” de a candida.

Tăriceanu a afirmat că pasul următor după funcţia de prim-ministru ar fi cea de preşedinte, iar acest lucru îl preocupă, povestind că, uneori, se întreabă cum ar trebui să arate mandatul de preşedinte şi ce ar face el în această funcţie, deoarece în prezent este o diferenţă între ceea ce spune Constituţia despre rolul preşedintelui şi ceea ce se întâmplă în realitate, potrivit cotidianul.ro.

„Nu e un lucru simplu şi nici nu am discutat în cadrul coaliţiei, unde va trebui să luăm la un moment dat o decizie deloc simplă, care trebuie să materializeze formula în care vom merge. Vom merge cu un singur candidat sau vom merge cu un candidat fiecare din formaţiunile noastre”, a spus Tăriceanu, întrebat care va fi strategia PSD-ALDE pentru alegerile prezidenţiale.

Tăriceanu a afirmat că nu îl sperie candidatura la Preşedinţie, dar nici nu se află într-un moment în care să fie „mânat de o ambiţie nemăsurată”. El susţine că pasul următor după funcţia de prim-ministru este cea de preşedinte, iar acesta nu este un lucru care să nu îl preocupe.

„N-aş spune că e un lucru de care să mă sperii, dar nici nu sunt în momentul acesta mânat de o ambiţie nemăsurată. Niciodată în politică, eu, cel puţin, nu am procedat în felul acesta. Cred că cei care au ambiţii necontrolate şi nemăsurate ajung să facă greşeli. Am fost prim-ministru şi poate un pas mai sus, altul nu mai există, ar fi nu o candidatură, am mai candidat şi în 2014, dar sigur, funcţia prezidenţială, care nu pot să spun că nu este un lucru care mă preocupă”, a afirmat liderul ALDE.

De asemenea, Tăriceanu a povestit că se întreabă uneori cum ar trebui să arate mandatul de preşedinte şi ce ar face el ca preşedinte pentru România, deoarece în prezent este o diferenţă între ceea ce spune Constituţia despre rolul preşedintelui şi ceea ce se întâmplă în realitate.

Tăriceanu a adăugat că în ultimii 30 de ani au fost foarte multe conflice între instituţiile statului, iar acestea ar trebui încheiate la un moment dat printr-un alt tip de preşedinte, în care România să fie într-o fază de construcţie, nu „blocată în tensiuni”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.