Virusul West Nile face prima victimă în 2018

0

O persoană din Galaţi a decedat ca urmare a infectării cu virusul West Nile. Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile. Sursa citată mai precizează că în periaoda 2 mai – 8 august 2018, 23 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 11 cazuri in prima săptămână din august, au fost confirmate în România. 

În cazul a 16 bărbaţi şi a 7 femei din România a fost confirmată infectia cu virusul West Nile, anunţă Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile.
In functie de judetul de expunere, cazurile au fost inregistrate in judetele: Dolj (5), Olt (4), Iasi (4), Braila (2), Ilfov (2), Bihor (1), Bacau (1), Galati (1), Vrancea(1), Teleorman (1) si Bucuresti (1).

Grupa de varsta
Între 15-19 ani:  2 cazuri

Între 40-49 ani: 3 cazuri

Între 50-59 ani: 5 cazuri

Între 60-69 ani: 5 cazuri

Între 70-79 ani:  5 cazuri

Peste 80 de ani: 3 cazuri

Medicii recomandă populaţiei sa evite expunerea la tantari, purtand imbracaminte cu maneci lungi si pantaloni lungi, sa utilizeze substante chimice repelente impotriva tantarilor, sa impiedice patrunderea tantarilor in casa (plase protectie la ferestre), sa utilizeze substante insecticide in locuinta/in jurul locuintei, sa asigure desecarea baltilor de apa din jurul gospodariei, sa indeparteze recipientele de apa stagnanta si gunoiul menajer.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.