Gravură de Picasso, la Muzeul de Artă din Tulcea

0

Lucrări semnate de circa 90 de artişti din 26 de state şi o gravură de Pablo Picasso sunt expuse la Muzeul de Artă din municipiul Tulcea, în cadrul Bienalei internaţionale de gravură contemporană Danubius.

Expoziţia-concurs, aflată la a III-a ediţie, al cărei vernisaj a avut loc joi va putea fi vizitată în următoarele două luni, iar printre lucrările expuse pe simeze se află şi „Dans l’atelier, ou peintre, et modele examinant son portrait”, una din ultimele gravuri semnate de Picasso.

„Sunt lucrări semnate de artişti profesori universitari care au avut şi au performanţe notabile la cele mai importante competiţii internaţionale. (…) Tulcea este singurul oraş care are un singur artist, Pablo Picasso, în jurul căruia gravitează toată expoziţia”, a declarat iniţiatorul evenimentului, Zuzu Caratănase.

În timpul vernisajului, autorităţile locale şi episcopul Visarion al Tulcei au subliniat importanţa evenimentului pentru oraş.

„Mi se par demne de respect toate demersurile întreprinse pentru a permanentiza două evenimente marcante pentru judeţul nostru: bienala de artă contemporană, organizată în anii impari, şi bienala de gravură, organizată în anii pari. Sunt convins că astfel de evenimente pe care le puneţi la punct oferă publicului tulcean oportunitatea de a se apropia de ceea ce înseamnă artă contemporană şi de a aprecia valoarea fiecărei opere expuse în această perioadă la Tulcea”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Dumitru Mergeani.

Expoziţia concurs Bienala internaţională de gravură contemporană Danubius se va încheia în luna octombrie şi reuneşte 111 lucrări semnate de 88 de artişti din 26 de state, Argentina, Belarus, Belgia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Franţa, Iran, Italia, Letonia, Mexic, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, România, Serbia, Suedia, Tailanda, Taiwan, Turcia, Ucraina şi Ungaria.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.