Nava-școală Palinuro, a Marinei Militare Italiene, va acosta la Constanța în perioada 13-16 august

0

În ziua de 13 august nava-şcoală Palinuro a Marinei Militare va acosta în portul Constanţa (România) unde va rămâne până la data de 16 august.

Nava Palinuro este implicată în cea de-a 54-a campaniede instrucţie şi a îmbarcat 33 de elevi subofiţeri ai cursului“Kratos” de la Şcoala de Subofiţeri din Taranto care, la bordul navei, vor învăţa ştiinţele nautice şi marinăreşti dobândind astfel cunoaşterea directă a diferitelor activităţi asociate practicării profesiei de “navigator pe mare” astfel încât aceştia să stăpânească în mod adecvat şi cu încredere viitorul lor loc de muncă.

Unitatea a plecat în data de 23 iulie din portul Taranto şi după ce s-a oprit la Kos, la Istanbul, şi acum la Constanţa, seva opri apoi la Batumi, la Cefalonia revenind în Italia la Reggio Calabria şi în final la Livorno unde elevii subofiţeri vor debarca la sfârşitul campaniei de instrucţie.

Pe durata campaniei de instrucţie 2018 nava Palinuro poartăcu ea steagul spitalului Gaslini din Genova, donat navei de preşedintele Spitalului de pediatrie anul trecut pe 17 mai la La Spezia, cu prilejul sărbătoririi a 80 de ani de la crearea instituţiei.

Cu ocazia opririi, în ziua de 14 august 2018, la orele 15.00, comandantul navei Palinuro va ţine o conferinţă de presă la bord în timpul căreia va prezenta unitatea şi campania de instrucţie 2018.

În ziua de 15 august în schimb se va putea admira nava Palinuro navigând pe apele din apropierea oraşului Constanţa în cadrul ceremoniillor organizate de Ziua Marinei Române.

Pasionaţii tradiţiei navigaţiei cu pânzeşi curioşii vor putea să viziteze nava Palinuro în următoarea zi:

–         14 august,de la orele 09.00 la orele 12.00 şi de la orele 16.00 la orele 17.30.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.