USR București îi cere explicații prefectului Capitalei

Preşedintele USR Bucureşti, Roxana Wring, a depus luni, la sediul Prefecturii Capitalei, o solicitare de punere la dispoziţie a informaţiilor privind rolul şi ordinele date de prefectul Bucureştiului în seara de 10 august în legătură cu protestul din Piaţa Victoriei.

„Demersul nostru de astăzi are la bază un comunicat care a fost dat de domnul Marius Militaru, care este şeful pe comunicare al Jandarmeriei Române, în care spune – ‘pe baza informaţiilor existente, Jandarmeria a primit aprobare să intervină în forţă la ora 23,11, este ordin de intervenţie semnat de prefectul Capitalei’. Având în vedere aceste afirmaţii ale Jandarmeriei Române, astăzi am venit aici să depunem o solicitare pentru a afla adevărul. Vrem să ştim de ce prefectul Capitalei, doamna Speranţa Cliseru, a semnat acest ordin de intervenţie în forţă, aşa cum spune Jandarmeria, în Piaţa Victoriei, pe 10 august 2018. Vrem să ştim care sunt circumstanţele în care a fost semnat ordinul, vrem să ştim ce informaţii a avut doamna Cliseru şi cine i-a furnizat aceste informaţii în acel moment. Vrem să ştim dacă s-a sfătuit cu cineva, dacă există şi alţi responsabili care au contribuit la semnarea acestui ordin”, a declarat Wring, după ce a făcut solicitarea la Prefectura Capitalei.

Roxana Wring a menţionat că, având în vedere faptul că prefectul Capitalei a fost până de curând consilierul şi „mâna dreaptă” a Gabrielei Firea, se simte îndreptăţită să pună semnul întrebării asupra imparţialităţii şi abordării obiective a acesteia faţă de ceea ce se întâmplă în Bucureşti.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.